Eliberarea si Libertatea NoastraAdevărații asistați sociali sunt miliardarii (corporatiști)
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Adevărații asistați sociali sunt miliardarii (corporatiști)

Motto: “De la sute la miliarde de lei”

http://ossafrica.com

http://ossafrica.com

În orice comunitate există și un grup de persoane care din nenumărate motive serioase se află în imposibilitatea de a se descurca în viață și primește din partea statului așa numitele ajutoare sociale. Acest grup de asistați social primește un venit minim garantat, VMG, necesar necesităților vieții. Este ceva firesc ca cei în putere să aibă grijă de cei neputincioși pe viață sau aflați într-o anumită perioadă mai grea a vieții lor.

În discuție vreau să aduc și o categorie de oameni care deși nu par a fi asistați sociali, aceștia îi întrec pe toți aceștia laolaltă.

Ce este un asistat social? O ființă care nu poate munci, din motive obiective, și are nevoie ca alții să pună mână de la mână pentru a-l susține pe el în viață. Aș putea forța interpretarea adăugând că un asistat social îi pune pe alții, printr-un sistem de legi specific, al ajutorului social, să muncească pentru el, datorită calității de om pe care o are.

De la venitul minim garantat, VMG, voi face trecerea la venitul fabulos garantat, VFG.

Unde mai pot fi întâlniți oameni care îi pun pe alții să muncească, așteaptă de la alții să primească o cotă importantă a muncii acestora, sub forma unui VFG? Acolo unde există mecanismul de funcționare a diverselor firme, corporații care nasc miliardari. Acești miliardari prin mecanismul legal dat de funcția de patron la o multitudine de firme mari îi pun pe alții să muncească pur și simplu pentru ei. Dacă un asistat social primește o mică parte din rezultatele muncii angajatului, miliardarul primește o cotă importantă din roadele muncii angajatului.

Dacă asistatul e handicapat sau nu poate presta o muncă pentru o perioadă de timp, miliardarul este un viguros, sănătos, distrat om al sorții, nemuncit cu zecile de ani, într-un cuvânt este numai bun de pus la muncă. Viața sa este ca un concediu fără sfârșit. Dar cine să-l pună pe el, care pune alte sute și mii la muncă?!

Dacă asistatului social acceptăm să-i oferim ajutor când îi privim ochii rugători care cer ajutor, oare ce ne face să acceptăm ca unui domn X să-i muncim pentru a-i oferi în fiecare lună venituri prin care să-și cumpere câte un iaht, câte o insulă? Mă pot gândi la ochii miliardarului care arzându-mă cu privirea mi-ar reproșa cea mai mică abatere de la planul de muncă, ce i-ar putea micșora lui veniturile.

Ce ne face să fim așa altruiști cu acest domn X? Ce ne face să-i asistăm la toate capriciile, dorințele, megalomaniile? Ce ne face să-i oferim insula doar lui, când am putea să ne bucurăm de acea insulă mii de oameni?

De ce acceptăm asistații sociali nebuni și nesătui care așteaptă și cer atât de multe favoruri materiale de la mulțimea din jur!?

Glumind, aș putea aduce în discuție unul din principiile fundamentale al universului și al spiritualității. Ce este Sus este și Jos și ce este Jos este și Sus. Din păcate acesta este cazul unei reflecții care arată ceva găunos, nu ceva sublim: să constați că ce e sus în ierarhia socială este și în partea de jos a acesteia, adică o lume a asistaților sociali, nu a celor care trăiesc din propriile puteri, fără să aștepte să ia de la alții.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
aprilie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>