Eliberarea si Libertatea NoastraBancherii şi corporatiştii miliardari trebuie expertizaţi psihiatric
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Bancherii şi corporatiştii miliardari trebuie expertizaţi psihiatric

Motto : “Paranoia lor ne afectează pe noi”

http://healthyplace.com

http://healthyplace.com

Puţini dintre noi sunt cei care să nu aibă măcar intenţia, dacă nu chiar şi dorinţe puternice şi diverse acţiuni, pentru obţinerea unei stări de mare bogăţie materială. Unora dintre noi încă de mici ne apar gândurile unei bogăţii precum cele ale prinţilor, regilor, marilor posesori de averi. Vorba ceea fiecare fată îşi va găsi prinţul ei. Fiecare ne dorim să avem banul gros.

Realitatea vieţii este însă una dezamăgitoare, mai toţi visăm huzurul bogăţiei, dar doar o mică parte dintre noi are acest noroc. Vorbim aici de un noroc de-a dreptul orb, care la cine a nimerit, acolo stă, nu mai pleacă şi se măreşte fără măsură, uitând de toţi ceilalţi. Parcă n-ar fi în toate minţile acest noroc şi orb şi nebun.

Mass-media ne arată tot felul de VIP-uri, printre care se numără şi marii miliardari ai lumii, ai ţării, ai judeţului. Văzându-i, mi-am pus adeseori întrebarea, ce-o fi în mintea acestor oameni care acumulează averi greu de măsurat, ce suflet au aceştia, cum se simt ei? În fond, ce-l mână în luptă pe un îmbuibat miliardar?

Şi am analizat un pic situaţia, aşa cum pot şi eu.

Ce este un miliardar?! Este un “meseriaş” care, să zicem că printr-un oarecare mecanism, îşi însuşeşte sume de zeci de milioane de euro, alături de alte mari valori materiale.

Ce este un muritor de foame? Este un fraier care printr-un oarecare mecanism munceşte, direct sau indirect, pentru “meseriaş” şi primeşte de la câteva sute de lei la una-două-trei mii de lei maxim.

Lăsând mulţimea muritorilor deoparte, să trecem la mintea celor câţiva miliardari. Ce înseamnă o minte care urmăreşte să acumuleze averi fabuloase în continuu? Discutăm aici de averi de cel puţin de zeci de mii de ori mai mari decât ale celor din jurul tău. Asta arată câteva chestiuni.

Prima dată arată o frică fantastică a celui în cauză asupra siguranţei existenţialităţii sale, a procurării celor necesare traiului său. Acesta strânge mult de tot, pentru a-şi asigura traiul, pentru a avea bani și resurse să cumpere orice necesitate ivită. Fiecare bob este important. Însă îţi poate fi frică de aşa ceva în epoca actuală, când în lumea occidentală totul e sigur!? Când nu există războaie? Când nu există urşi şi lupi care să te atace pe “stradă”? Aş concluziona eu, că e o formă de paranoia, de frică fără motiv, un dezechilibru psihic, al acestor speriaţi care nu scapă nimic din ce ar putea să acumuleze doar pentru ei.

În fond la ce folosește acel surplus colosal de resurse? Să ai 30 de vile în 25 orașe, zeci de mașini trăznet, avioane, iahturi. Toți purtăm o singură cămașă, la ce ne trebuie să deținem atât de multe încât să putrezească degeaba? Miliardarii acumulează resurse în prostie, care se irosesc, măcar dacă le luau pe lumea cealaltă. Acumularea fără măsură arată o formă exacerbată a egoului manifestată printr-o formă cumplită de posesivitate, care ar fi o a doua chestiune. Ceea ce aș traduce-o eu printr-o formă de boală mentală.

A treia chestiune ar fi că orice bogătan dintre aceştia are minima inteligenţă să ştie că zecile lui de milioane provin din munca celor peste 10.000 de fiinţe umane din jurul său. Cu siguranţă ştie că furtul său legalizat, prin acel oarecare mecanism amintit mai sus, duce la lipsuri foarte mari pentru poate vreo 3.000 de fiinţe, tot umane şi acestea, iar restul celorlalţi circa 7000 au viaţă cumpătată, nicidecum în huzur, precum el.

Asta arată o lipsă feroce a empatiei la această fiinţă, aşa zis umană, faţă de semenii săi. Fiinţa aceasta lipsită de inimă, de afectivitate, ar putea îngăima că de fapt are iubire şi empatie pentru familia sa, neamul său, pentru care e în stare să facă orice. Adică pentru proştii din curtea sa, omoară tot satul. El zice că aşa s-ar scoate. E fals însă! El îşi asigură aşa doar lenea şi furtul neamului său de hoţi fără inimă şi milă faţă de suferinţa celor mulţi din jur.

Dorinţa de a fi cei mai puternici oameni, să controleze destinele mulţimilor după propria voinţă arată o a patra gravă caracteristică a subiecţilor.

Dupa mine, pe cei care acumulează averi fabuloase, storcând într-un delir continuu tot ce pot prin firmele, corporaţiile pe care le stăpânesc, în timp ce alţii au vieţi mizere, ii consider cu probleme grave psihice si afective. Un om normal la cap nu şi-ar putea permite să fie parte a unui oarecare mecanism prin care se produce o asemenea suferinţă generalizată. Probleme lor paranoide dezechilibrează întreaga societate.

Ce-o fi crezând un miliardar, că dacă renunţă la bogaţia sa, vor veni alţii care îi vor lua totul şi el va ajunge să trăiască de azi pe mâine, cu riscul de a suferi de foame, boli şi lipsuri? Cu alte cuvinte, dacă nu rupe el floarea averii fabuloase, oricum o va culege alt nehalit?

Când vom scăpa sau când îi vom elimina noi cu forţa pe aceşti bolnavi mintali, o vom duce cu toţii mai bine.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iulie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>