Eliberarea si Libertatea NoastraCheta emisiunilor TV cretine pentru cazurile sociale
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Cheta emisiunilor TV cretine pentru cazurile sociale

Motto: ”Când mass-media se face că se ocupă

de cazurile sociale, situația e putredă.”

https://bobsegarini.wordpress.com

https://bobsegarini.wordpress.com

Din greșeală, uneori, ajung să privesc câteva minute unele cazuri sociale pe care anumite emisiuni TV le prezintă într-un mod care îți sfâșie inima, pe drept cuvânt. Sunt prezentate detaliat, din toate unghiurile vizuale și conjuncturale, situații foarte grave de sărăcie lucie sau boală cumplită asociată cu sărăcia sau boală cumplită asociată cu o sumă fantastic de mare pentru un tratament.

Firește la o primă vedere este un lucru de lăudat faptul că o televiziune depune un efort considerabil, alocând spatial său de emisie cazului disperat al cuiva. De multe ori pe post se arată cum lumea înmuiată de drama unui semen începe să facă donații și cazul dramatic are o șansă de rezolvare cu bine, în sfârșit. Pentru o boală gravă cineva primește donații de 100.000 de euro care îi vor salva viața. Sau o familie săracă, cu câțiva copii, poate chiar fără unul dintre părinți, primește donațiile necesare unui an de trai decent. Și exemplele sfâșietoare pot continua.

Tot ce face televiziunea în acest caz este aprobat din toată inima de oricare dintre noi. La o privire mai atentă însă vom descoperi mizeria de sub preșul societății noastre. Cu siguranță televiziunea respectivă doar s-a dus un pic să caute acest caz dintr-o multitudine de altele similare, mai dramatice sau nu. Nu bănuiesc televiuziunile de spirit civic, dorință de ajutor social și altele asemenea, ci doar de puncte de rating și realizarea rapidă a unor emisiuni zemoase, ușor de preparat și bine digerabile de publicul avid de emoții.

Televiziunile dacă ar fi corecte, cinstite și căutătoare de adevăr și cu dorința de a rezolva situația, n-ar fi obediente grupurilor de interese și ar da în vileag furăciunile imense, în urma cărora societatea e secătuită de resursele materiale și de bani, care ar fi fost suficiente pentru rezolvarea nu doar a cazului social dramatic prezentat, ci a tuturor cazurilor cumplite din țară.

Societatea e bolnavă, putredă dacă se ajunge ca în cadrul unor emisuni TV cretine să se facă chetă pentru cazuri sociale. Este o chetă strânsă și de la mai săraci și de la mai bogați. Într-un cuvânt e de la cei emoționați, intrați în transa dramei propagate cu abilitate de către televiziunile filantroape. La proști li se mai induce și greșita impresie cum că societatea este bună că, uite, are grijă de năpăstuiți.

Gravitatea situației este data de faptul că drama acestor indivizi, familii trebuia să fi fost deja rezolvată de către autorități. Era obligația autorităților grija socială, nu a unor firme private care își fac reclamă și rating astfel. Televiziunile sunt pentru povești, știri, vorbe, bla bla bla, nu să se ocupe de câte un caz social din mulțimea fără număr. Măgăria pe care o face televiziunea aici este că dă praf în ochi și dă speranțe deșarte.

Mai grav chiar este că, se câștigă bunăvoința populației pauperizate și a celei emoționale, prin aceste câteva cazuri sociale, care se transformă într-un capital electoral ulterior suficient prin care firma de televiune influențează populația astfel mai ușor către direcția sa politică. Către grupul de interese politic care de fapt în ani de zile a creat exact acele cazuri sociale. Este un cerc vicios straniu prin care un grup de interese politic care nenorocește o țară, se menține la putere.

Culmea acestei situații este că mașinațiunea grupului de interese și a televiziunii duce cel mai adesea la o chetă pentru cineva ultra sărac tot de la cei care nu se pot lăuda că n-au ce face cu banii donați, adică tot de la săraci. Asta e caracteristica unei societăți bolnave. Una sănătoasă nu lua ajutorul de la populație, ci de la stat, de la guvern. Nu mai spun, ca în atare situație, emisiunea de chetă nici n-ar fi existat.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
februarie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>