Eliberarea si Libertatea NoastraCorporația are interese opuse comunității și statului
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Corporația are interese opuse comunității și statului

-continuare la-

“Tradătorii națiunii”

Motto: ”Corporația neagă interesele chiar și pe ale propriei sale națiuni

humanresourcesiq.com

humanresourcesiq.com

O fiinţă umană singură ar putea să-şi realizeze cele necesare pentru a supravieţui decent, pentru a avea cele necesare şi când e sănătoasă, dar şi când e bolnavă? Şi când trăieşte într-un mediu ostil vieţii? Nu, prea puţine ar fi acele fiinţe umane care ar reuşi să reziste … singure, sau cel puțin într-un număr mic, în fața greutăților vieții.

Deci, deloc întâmplător oamenii s-au strâns în comunităţi pentru a se sprijini reciproc. Şi aşa au reuşit nu doar să supravieţuiască de pe azi pe mâine, ci chiar să-şi ridice nivelul de trai, să se dezvolte şi să evolueze.

Ce înseamnă că oamenii se strâng în comunităţi?

Este clar că un om singur sau chiar şi o familie numeroasă nu poate să-şi procure toate cele necesare unui trai decent, îmbelşugat. Şi asta a fost atât în trecut, cât şi acum; dar mai ales acum, în această epocă a tehnologiei, care implică diviziunea muncii, specializarea doar în anumite domenii. Prin urmare, această sarcină dificilă fundamentală a fost preluată de către comunitatea umană care ocupă un anumit areal geografic. În acest fel se pot asigura toate cele necesare vieţii.

Să luăm câteva exemple. Câţiva oameni sunt pricepuţi la meşteguri, care nu necesită eforturi mari, ci doar migală, precizie şi răbdare. Însă munca câmpului, care implică săpatul, culesul, transportul produselor agricole necesită forţă, rezistenţă. Poate să necesite chiar curajul de a struni un cal, un bou, un măgar. Pentru ultima variantă se cere chiar toleranţă la încăpăţânare. Actualmente sunt necesare abilităţile de a conduce maşini mari, grele, camioane, macarale. Condusul nu poate fi făcut de către toţi. Unii pot fi chiori, orbi sau într-o beţie continuă. Pe vremuri se vâna din necesitatea de a se produce hrană. Nu orice bărbat putea vâna, darămite o femeie. Vânătoarea era periculoasă și implica chiar riscul morții, căci cerbul, mistrețul cu siguranță nu se ofereau de bunăvoie pe tava cu bucate. Alţi oameni sunt posaci, sobri, lipsiţi de charismă, n-au chef să vorbească. Tocmai din cauza asta sunt necesari alţii care să stie să facă tumbe, să recite, să povestească, să glumească, să aducă voia bună. Alţii sunt buni la luptă, la arme. Alţii sunt justiţiari, se pot detaşa de situaţii şi să aplice corect regulile stabilite de funcționare în cadrul societății. Alţii ştiu să scrie corect şi inspirat. O altă împărţeală ar putea ţine cont de faptul că nu poţi pune femeile la munci grele, fiindcă pur şi simplu, n-au structura şi muşchii bărbaţilor. Oamenii în funcţie de abilităţi, dar şi de noroc şi perseverenţă, s-au specializat şi distribuit pe meseriile necesare într-o anumită epocă.

Aşadar, dacă presupunem că Consiliul Înţelepţilor unei Comunităţi ajunge la concluzia că are nevoie de 10 ciobani, 20 de îngrijitori la ferma de păsări, 8 vânzători în piaţa de produse, 10 ţesători, 30 de agricultori, 20 de mesteşugari, 10 oameni ai legii şi aşa mai departe, aceşti oameni îşi vor face sau nu treaba? Dacă o comunitate are nevoie de 4000 de oi, ceea ce implică ingrijirea lor de către 10 ciobani, aceştia nu-şi vor face bine treaba?

dreamstime.com

dreamstime.com

Dacă sunt îndeplinite câteva condiţii de bază, de bun simţ, comunitatea va primi cu bucurie roadele muncii celor 10 ciobani cu oile lor. În mare, Consiliul trebuie să stabilească regulile în cele mai mici amănunte ale acestei meserii, astfel încât să fie mulţumită şi Comunitatea şi ciobanii. Dacă e posibil chiar şi oile. Dacă ciobanii nu-şi fac bine treaba, ei pot fi sancţionaţi cu anumite drepturi şi libertăţi şi înlocuiţi. Fireşte pentru asta e necesar ca Justiția Comunităţii să funcţioneze. Să nu se gripeze dacă unul din ciobani mituieşte un judecător comunitar. Pentru asta este evident că judecătorul trebuie să fie mulţumit de retribuţia sa şi averea sa aflată la vedere, să fie limitată. Limitată precum sunt averile tuturor indivizilor comunităţii, indiferent de rang, profesie şi calităţi. Resursele acumulate de un individ care depăşesc limitarea se vor revărsa automat în fondul comun. Imaginați-vă ce ar însemna asta în cazul indivizilor putred de bogați de azi! Și cât bine s-ar face comunității umane astfel! Ar dispărea crizele şi lipsurile din vieţile noastre.

Să facem acum un exerciţiu mental de vizualizare a acestei comunităţi în epoca modernă, în statele civilizate şi în cele ale aşa numitei lumi a treia.

Vine un moment în care comunitatea unei ţări oarecare este pusă în situaţia de a-şi renega întreaga structură de producţie a necesităţilor aflată în subordinea statului (reprezentantul comunităţii) şi trecerea acestei structuri în zona privată. Zona privată este reprezentantul unor interese particulare, necomunitare, chiar mai grav, din afara comunității. Cum ar fi o firmă privată din Austria care activeaza în Romania. Una din legile de bază ale funcţionării zonei private este obţinerea unui profit cât mai mare. Fireşte, că nu se precizează dacă contează mijlocul de obținere și nici dacă o parte a comunității locale are neajunsuri.

Vă daţi seama că o ţară care vrea (sau e obligată) să intre în circuitul economiei mondiale e forţată să-şi privatizeze firmele, serviciile şi resursele materiale. Dar cum banii (sau capitalul) nu sunt disponibili de regulă, în situaţia unei ţări vraişte economic, se ajunge la privatizarea bunurilor statului (mai precis ale comunităţii locale), prin preluarea acestora de către firme (corporaţii) din afara comunităţii.

De ce se cere insistent privatizarea structurilor de producție ale statului (comunității)? Oficial, se spune că firmele de stat sunt ineficiente, că nu își fac treaba bine și uite așa intră în faliment. Prin urmare, deoarece zona privată se dă peste cap să nu intre în faliment, fiind interesul propriu al grupului privat, structurile respective nu vor falimenta. Dar se uita legea fundamentală a zonei private: beneficiul maxim legal sau nu, indiferent de consecințele asupra comunității. Și atunci cu ce ne-am ales? Ne-am ales cu faptul că munca și resursele societății umane nu mai deservesc comunitatea, ci deservesc interesele unui grup privat, adeseori străin chiar comunității locale.

În realitate, singurul motiv pntru care entitatile de stat sunt nerentabile si ineficiente este că exact asta se doreşte. Mă repet, s-a dorit şi se doreşte exact ineficienţa entităţilor economice de stat. Haideți să privim la componentele statului din perspectiva serviciilor secrete și ale structurilor de forță, precum Jandarmeria. Acestea funcționează perfect în acțiunea lor de a supraveghea și acționa în teren. Și ele sunt tot ale statului și stupoare funcționează bine, prea bine.

Se pune în mod legitim întrebarea: de ce ne-am aștepta ca un grup privat străin să aibă un comportament loial unei comunități de care nu aparține, dacă acest grup are obiceiul de a-și muta fabricile, facilitățile și alte sedii ale sale din țara mamă pentru motivul fundamental al profitului maxim? Grupul privat urmărind profitul maxim, beneficiul maxim pentru sine, pentru firma, corporația sa, reușește să provoace daune comunității mamă, din care s-a născut, cel puțin pentru faptul că provoacă dispariția locurilor de muncă. Gândirea e următoarea: ne mutăm în țara asta, fiindcă aici salariile sunt mai mici. Traducerea este însă că: acești fraieri muncesc pentru noi pentru un venit mult mai mic.

Dacă nu e statul tău la hățurile economiei naționale, în interesul cetățenilor săi, atunci apare o altă entitate economică străină care ia în mână aceste hățuri, cu interese strict și sigure în afara nevoilor populației locale. Aaaa… că la început, pentru un timp scurt, pare că este și interesul comunității, e adevărat, dar pe termen lung, întotdeauna va fi într-un câștig avansat corporatistul.

Corporația nu mai poate aparține unei națiuni. Ea se supune însă doar grupului de interese ce o conduce. Şi dacă cineva îşi închipuie că, spre exemplu, corporaţia X din Oklahoma e interesată de dezvoltarea durabilă a judeţului Olt, atunci sigur a coborât foarte de curând pe planeta Terra! Scopul corporației X în județul Olt e să facă profit maxim în cel mai scurt timp posibil.

În aceste condiții, privatizarea resurselor, serviciilor, mijloacelor de producție ale unui stat apare ca fiind nefirească, din moment ce se înlătură structura de producție a comunității pentru a fi înlocuită cu o structură a unui grup privat care urmărește asiduu doar profitul său maxim.

Esența privatizării este ca profitul, producția suplimentară de bunuri și servicii realizate de către membrii unei comunități să nu se distribuie, așa cum ar fi corect, la nivelul întregii comunități, ci să ajungă doar la micul grup privat. Grup care adeseori este străin locului. Ce implică asta? O secătuire a valorilor produse local, prin mutarea lor în exterior.

Vor reclama unii că o corporație aduce …capitalul mult râvnit. Așa s-ar părea. Însă capitalul de cele mai multe ori este creat pe hârtie, pe calculator, virtual, prin aplicarea unui sistem de conveniențe la nivel mondial. Corporația aduce niște valori virtuale, dar valorifică valori reale: forța de muncă ieftină, energia și timpul consumat din viața fiecărui localnic angajat, resursele reale din subsolul și de pe solul comunității și serviciile reale.

Ceea ce face Corporația privată poate să facă și comunitatea sau statul atunci când se dorește. Deosebirea fundamentală este că un stat corect va duce profitul maxim spre folosul întregii comunități.

Chiar când scriam la acest articol, la un moment dat a început o emisune pe B1TV despre cât de bine e să privatizăm totul, să nu mai rămână nimic la stat dacă se poate, deoarece în privat, de teama falimentului toate aceste foste entități de stat privatizate vor funcţiona mai bine.

Ascultam cum un propagandist pro-privatizare ne învăța că s-ar putea privatiza drumul de la București la Iași. Sângele meu deja clocotea în mine, la o asemenea inepție făcută doar în beneficiul real al unui privat. În studio s-a replicat: păi dom’le dar apoi plătim drumul!!! Comentariul propagandistului (unul celebru din zona de financiar-economic) a fost că totul e în regulă, căci atunci putem să ne luăm o cotă din acel drum, sub formă de acțiuni. Și făcând drumul des vom plăti puțin, un fel de abonament. Cam așa judecă un asasin economic. Sau așa vor să ne păcălească să gândim. Totul înseamnă profit și bani la acești asasini economici. Este evident că doar câțiva vor putea să profite făcând ce spunea asasinul.

Un lucru e singur însă, pentru ca cineva să aibă un profit imens, în alte părți, multe, se sustrag resurse care duc la sărăcire. Adică actuala economie de fapt propovăduiește (în mass-media, în facultăți) profitul maxim, dar uită să spună că profitul maxim înseamnă minimuri (lipsuri maxime) la alții. Căci eu știu că societatea ateistă ne învață că din nimic nu poți scoate decât nimic.

Comments

comments

2 Responses to “Corporația are interese opuse comunității și statului”

  • Vladimir says:

    Este esential, ca astfel de articole sa fie citite si intelese da cat mai multa lume. Bineinteles, ca ar mai fi multe de completat, dar pentru inceput e suficient.
    Apreciez sinceritatea si buna intentie a autorului, la fel ca si saitul “eliberarea.ro”. Sunt unele idei, cu care nu sunt de acord (nationalizmul) dar, sper ca pentru dezbateri civilizate se va gasi loc pe aceasta platforma.

  • EliberareaMundi says:

    Referitor la nationalism, am postat aici ideile de baza si faptul ca acesta corect inteles si aplicat nu aduce rau nimanui, ci doar acelora care veniti din afara comunitatii ar face actiuni care sa lezeze majoritatea autohtona.
    http://eliberarea.ro/ce-e-natiunea-si-razboiul-nationalist-al-unui-popor/

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iunie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>