Eliberarea si Libertatea NoastraCorupția poate dispărea și prin limitarea fabuloaselor moșteniri
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Corupția poate dispărea și prin limitarea fabuloaselor moșteniri

http://cyd.ro/

http://cyd.ro/

Motto:”Deși știm că nu o luăm în mormânt, totuși alergăm după bogăție”

            De ce există corupție? De ce se fură așa de mult? Cui folosește așa o mare bogăție acumulată? Cam astea ar putea fi premisele unei strategii de a elimina marea hoție. Dacă nu înțelegem mecanismele intime ale hoției și ale motivațiilor hoților nu avem nicio sanșă să eradicăm flagelul corupției. Doar ne vom învârti în jurul său.

            Consider că sunt două mari cauze care produc corupția. Una este la nivel individual, iar alta la nivel de grup de interese. Indivizii respectivi sunt înregimentați în unul sau mai multe grupuri de interese, iar acestea din urmă, combinate, formează actuala structură vizibilă sau ocultă a sistemului corupt care conduce fiecare dintre țările pe care le știm.

            Vorbind de prima cauza, fiecare om are în sânge instinctul de supraviețuire, prin urmare, va căuta să asigure la maximum aceasta. Pentru a nu suferi vreodată de lipsuri, care pot duce chiar la îmbolnăvirea și moartea sa, un om va tinde să acumuleze, dacă are ocazia, oricât de mult. Dacă el poate lua totul și ceilalți nimic, cu atât mai bine, deoarece el va fi la adăpost de vitregiile soartei, la care vor fi supuși toți cei care nu au ce da la schimb pentru a fi feriți de necazuri.

Un individ poate acumula în neștire crezând că este o datorie a sa față de familia sa, rudele sale apropiate, față de clanul său. În sensul ăsta, va face și fapte ilegale pentru a mai agonisi ceva pentru binele familiei. Dacă este un om de afaceri și are ocazia să comită o infracțiune prin care știe că averea familiei se va mări de zece ori, de o sută de ori, credeți că va refuza? Nu. Se va asigura însă să scape de o eventuală pedeapsă pentru acea faptă ilegală. Nimic nu va opri pe un magistrat, avocat, șef de poliție, om de afaceri, bancher, politician, ministru, mafiot să pună în aplicare un plan de corupție care îi va aduce lui și neamului său de azi și de peste două secole o halcă bună de avuție.

Și atunci se pune întrebarea, dar dacă avuția lăsată urmașilor în timpul și după moarte este drastic limitată, va mai avea vreo motivație omul de afaceri sau politicianul să fie corupt?! Dacă din averea lui fabuloasă, conform legii, acesta ar putea lăsa moștenire doar a mia sau a milionimea parte, adică exact acea valoare în bani fixată (nu procent) prin lege, cu siguranță dispare o serioasă motivare de a fi corupt. Prin urmare, dl. Gigel, mare miliardar, cu o avere de vreo 10 miliarde de euro, dacă azi este pus în fața unei noi legislații care prevede că el poate lăsa moștenire urmașilor săi doar 200.000 de euro, ce motivație ar mai avea să corupă mereu și mereu? Că oricum tot ce strânge nu mai ajunge la mărețul său neam. Restul averii de până la 10 miliarde se va duce la comunitate. În cel mai rău caz, aceștia vor corupe până la o avere de moștenire de 200.000 de euro.

Cea de-a doua cauză a corupției este una mai specială, pe care cetățenii creduli n-o iau în seamă deloc. Anume, acumularea de bogăție la nivelul unor grupuri de interese. Acestea sunt mai mulți Gigei, precum cel de mai sus, care fiecare este un “realizat în viață” în domeniul său de activitate sau în domeniile sale, depinde câtă potență are. N-ar fi nimic rău că un grup de oameni devin din ce în ce mai potenți financiar. Prin grup se înțelege totodată și grupul de firme și corporații pe care cei din grup le dețin. Problema se naște atunci când grupul respectiv vrea perpetuarea acestei situații prin orice mijloace. Grupul se obișnuiește cu puterea sa financiară în această lumea materială și va perpetua această stare secole la rând. Pentru aceasta are nevoie de transferarea puterii financiare, a avuției, pe calea sângelui, din tată în fiu, moștenirea de rudenie. Dacă tatăl face parte din Clubul X și fiul său va fi membru în acel club la vremea sa, venind cu moștenirea tatălui său. Clubul putând să facă mai departe politica zonală sau a întregii țări în beneficiul său. Politica se face prin intermediul forței financiare moștenite pe linie de rudenie pentru fiecare membru al Clubului X și pentru fiecare club de genul acesta, în zona sa de acțiune.

În esență și cea de-a doua cauză se reduce tot la limitarea drastica prin lege a avuției individului transferate urmașilor. În acest fel, cluburile – grupuri de interese își pot pierde drastic puterea de influență asupra societății. Societatea trebuie să fie controlată de curentele de opinie născute din masa populației, nu din interesele de putere financiară ale unor miliardari moștenitori. Căci dacă este ultima variantă este vorba de corupție.

Efectele benefice care vor apărea prin limitarea moștenirilor pot fi multe. Dintre ele putem aminti că averile, resursele materiale nu vor mai fi stocate, ci vor fi date spre folosință publicului larg, ceea ce va duce la creșterea nivelului de trai al populației. Firește se va micșora nivelul de trai al miliardarilor și se va mări frustrarea acestora, dar nu cred că avem o problemă cu asta.

Un alt efect este acela că va dispărea casta aristocratică a miliardarilor și o dată cu aceasta o cantitate mare de orgoliu și vanitate va dispărea de pe planeta asta.

Politicile guvernamentale nu vor mai fi influențate de grupurile de interese ale miliardarilor, ci vor lucra pentru o bunăstare generală a comunității. Perspectiva distribuirii banilor pentru diversele proiecte ale comunității va suferii mutații de neimaginat în ziua de azi. Distribuția muncii și a roadelor acesteia va fi mult corectată, echilibrată și cinstită și se va aplica tuturor, nu doar celor mulți și fraieri.

Un alt efect fantastic va fi acela că nu se va mai alerga dupa averi, ci se va alerga după fericire.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iunie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>