Eliberarea si Libertatea NoastraCui folosește corupția?
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Cui folosește corupția?

Motto: „Corupția dă măsura uzurpării funcțiilor liderilor comunității”

http://bdlive.co.za

http://bdlive.co.za

De ce există corupție? Fiindcă ea este utilă pentru a se face rost de bani și de putere, două dintre componentele de bază ale formării omului egotic, plin de el, care vrea toată lumea la picioarele sale. Pentru a fi liderul nemeritat al celor din jurul tău, fără să ai niște merite deosebite intrinseci ființei tale pentru care aceștia să te accepte și să te aleagă, trebuie să iei cu forța acest statut. Iar asta se poate face foarte facil având cât mai multă putere. Cine are puterea este liderul. Rari sunt cei care să aibă putere și să stea ascunși, ocultați, să nu-i forțeze pe cei din jur la propria lor voință.

Înainte puterea era preluată cu forța brută a pumnului de către un lider fals (sau de către un grup de lideri falși). În zilele noastre, puterea brută a fost înlocuită de puterea banului, care poate cumpăra și influența aproape orice. Corupția este cea care manevrează fluxurile de bani.

De ce se fură așa de mult? La ce folos să ai atât de mulți bani? Folosește menținerii și obținerii de cât mai multă putere. Acesta este motivul pentru care nivelul corupției este atât de mare. Nivelul corupției arată măsura în care funcția de lider al comunității a fost uzurpată, a fost ocupată nemeritat, cu forța.

Fiecare sat, oraș, județ, țară, domeniu de activitate au dezvoltat în timp o serie de lideri neautentici, care au preluat aceste funcții folosindu-se de mecanismul corupției. De altfel, se acceptă deja la nivel public că o țară poate prelua puterea într-o alta folosindu-se de corupție. Cumpărându-i toate structurile civile și necivile, făcând-o ulterior și ușor atacabilă armat. Este clar că în acest caz liderii națiunii corupte vor fi în realitate cei din afara țării, lideri neacceptați și nealeși de popor.

Avem un cerc vicios aici. Deși se condamnă public corupția, este greu de crezut că o clasă conducătoare venită la putere prin pârghia corupției va lupta vreodată serios cu aceasta. Doar va plăti polițe, va pedepsi pe cel care o trădează, își va elimina dușmanii pe care îi prinde la înghesuială sau va face o serie de acte de justiție de fațadă.

Corupția se menține cu ușurință atât timp cât există un rezervor nesecat, din păcate, de persoane coruptibile. Acest rezervor este prezent în toată ființa națiunii respective, de la cel mai mic, la cel mai mare. Când din clasa conducătoare dispare un lider corupt, cu a sa familie și liotă de sluji, în urma unui oarecare mecanism, imediat se găsește altcineva să-l înlocuiască. Cel nou este ușor de convertit în lumea corupției care îi va oferi acestuia o viață de huzur.

Corupția generalizată la nivelul unei țări ajută clasa conducătoare coruptă să dăinuiască la conducere secole, milenii, indiferent de revoltele, revoluțiile, cuceririle interstatale. Evenimentele majore fac să se schimbe doar o mică parte a liderilor țării respective, restul clasei corupte rămânând la putere, ca un efect direct al corupției generalizate.

Așadar, cei care vreți să fim conduși de lideri onești, neuzurpatori, doriți-vă să eliminați corupția și din viața voastră de toate zilele și din viața de alegător electoral.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iulie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>