Eliberarea si Libertatea NoastraDe ce n-a ieșit din joc elita comunistă!
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon De ce n-a ieșit din joc elita comunistă!

Motto: „Cea mai mare înșelăciune a comunismului

e să te facă să crezi că n-a existat și nu există!”

http://wallpaperus.org

http://wallpaperus.org

România a trecut de la o etapă a certitudinii vieții în prizonierat fizic și ideologic la una a libertății de conștiință, după așa numita Revoluție din decembrie 1989. Aici este vorba de un enorm salt calitativ din punct de vedere al evoluției ființei umane, localizată la nivelul poporului român. Asta poate fi observat prin simplul fapt că oricine poate citi, studia orice îi cade în mână, ulterior putând să-și exprime liber opinia cu privire aceasta.

De ce salt calitativ? Fiindcă cititul care generează un studiu interior la rândul său naște în ființa umană trăiri și stări care o ridică ca nivel de conștiință.

Înainte, Securitatea bloca din start orice opinie spusă sau tiparită care n-ar fi fost în concordanță cu sistemul său de reguli opresive. Sistemul de reguli era unul specific îngrădirii unor turme de animale, care prin definiție presupune că nu implica niveluri de conștiință ridicate. Blocarea aceasta se putea manifesta adeseori cu evenimente dramatice în viața individului care îndrăzneț ieșea din linia prestabilită foarte riguros de elita comunistă. Stoparea acestor simple opinii, gânduri se făcea atât de brutal și disproporționat deoarece ele puteau treptat naște acțiuni de masă care să îndepărteze un regim opresor. Această frică a unui regim totalitar față de ideile cetățeanului arată de fapt slăbiciunea fantastică, punctul slab al oricărui sistem brutal. Vă imaginați că un regim așa-zis democratic ar trebui să fie chiar mult mai sensibil la ideile unor grupuri de cetățeni? Da, ar fi raspunsul. Însă regimurile “democratice” au o armă mult mai subtilă, mass-media, care propagă idei mult mai inteligent manipulatoare decât celebra propagandă de stat a regimurilor comuniste, totalitare. De aceea capitalismul și democrația este opera unor demoni mult mai inteligenți decât demonii socialisți, comuniști, securiști, dictatoriali, totalitariști.

Aș întării ideea libertății adăugând că acum, după Revoltă, ceea ce opinezi poți să și practici. Cum i-ar sta unui călugăr, al oricărui curent spiritual, să predice despre beneficiile rugăciunii, dar să nu poată s-o facă în practică? Sau cum i-ar sta un unui pasionat de robotică să spună că o dronă e foarte utilă și să știe s-o facă, dar autoritățile să-l împiedice s-o folosească? Ups, de fapt, cam este împiedicat chiar și acum, oficial pe motive de siguranță publică. Însă aceasta întărește ideea inițială, românii și-au câștigat o libertate de conștiință. Conștiința nu ține de puterea materială, ci de cea interioară.

Deși acest salt a fost oferit întregii populații românești, el a fost valorificat parțial și gradual de aceasta. În fapt, o mică parte a românilor a înțeles această libertate, în esența sa nematerială și intangibilă, și a reușit s-o valorifice și s-o integreze pe deplin într-o viață fericită. Fiecare român și-a luat părticica sa de libertate mai mare sau mai mică așa cum a vrut el. Astfel a apărut o frustrare puternică a românului, având ca fundal un nivel de trai codaș în Europa. Nici belșug material, nici sufletesc, deja e prea mult. Românul a ajuns să nu mai înțeleagă rostul Revoltei. Pe alocuri chiar a ajuns s-o urască. E foarte grav să ajungi să urăști o mișcare de eliberare!

Pe un fond al neîmplinirilor, poți acționa adeseori ca un animal stăpânit de instincte ce țin de o supraviețuire pe termen scurt. Elita comunisto securistă, după evenimentul Revoltei, a reușit să se mențină la putere profitând de starea de năuceală și nemulțumire a maselor, generată de incapacitatea acesteia de a-și valorifica propria libertate de conștiință. Se știe că Securitatea românească ar fi fost printre primele servicii din lume. Ce-ar putea însemna asta decât că printre primele în manipularea și controlul maselor? Și atunci nu mai e de mirare că românii au fost atât de năuciți.

Elita românească comunistă a trebuit să se adapteze trecerii de la Poarta Roșie Rusească la Poarta Albastră-Portocalie Occidentală (SUA + Vestul Europei). Așa au cerut calculele și “reformele” Politicii Universale. Regizorii Universali știau însă că o astfel de Revoltă poate scăpa de sub control dacă prea mulți români ar adera la libertatea de conștiință, care apărea vrând-nevrând în cadrul unor asemenea evenimente sociale de amploare.

Pentru asta au convenit ca la vremuri noi, tot oamenii vechi, hârșiți în control și manipulare sunt utili Planului lor. Așa că au păstrat elita comunistă la butoane, sacrificând câțiva (cum ar fi cuplul Ceaușescu) și schimbând regulile de control socialiste cu cele capitaliste. Regulile socialiste implicau

https://ralucauca.wordpress.com

https://ralucauca.wordpress.com

aplicarea forței brutale a pumnului, iar regulile capitaliste au impus subtilitatea forței nevăzute a banului. Glumind, când vezi un pumn în fața ochilor, te cam enervezi și dai si tu, dar când vezi un verzișor, faci orice ca să-l ai și tu. Subtil control. Totul a gravitat în jurul câtorva reguli de bază. Schimbarea noțiunii de dușman al poporului și al regimului comunist cu cea a noțiunii occidentalizate de “corect politic”. Corectitudinea politică fiind aplicată în primul rând în zona economică a tării, pentru a putea fi preluată integral de către străini. Bunurile și resursele poporului și partidului comunist au trecut în proprietatea capitaliștilor, adică a „noii” elite a oamenilor de afaceri, prin diversele forme nefaste de privatizare.

S-a promis protejarea celor care au fost oamenii forte ai regimului comunist, a celor care au distrus economia țării, care așa cum era, a avut și destule părți bune. Au schimbat propaganda de partid (comunist) cu propaganda audienței (a intereselor grupului patronului de mass-media). Cântecele, odele comuniste s-au transformat în manele și urlete pe scenă, practic s-a înlocuit cultul personalității dictatorului cu cultul egoismului diverselor VIP-uri și a haosului valorilor. Comitetele Centrale Comuniste și-au schimbat denumirea în Consilii de Administrație a diverselor firme, corporații și instituții. Liderii partidului comunist unic s-au împrăștiat ca potârnichiile în mai multe partide. Securiștii s-au împrăștiat în mai multe servicii de inteligență, în mass-media și în structurile politice. Demnitatea națională a fost înlocuită cu grija zilei de mâine sau, după caz, a alergării după un trai cât mai distractiv și de huzur. Dreptul de a vota a fost înlocuit cu sentimentul de ură și neputință în fața clasei politice. Dreptul de a pedepsi un politician a fost înlocuit cu acela de a primi o pungă de făină. Dreptul de a savura viața, tinerețea vieții, a fost înlocuit cu frica de a-ți pierde serviciul și astfel tăcerea în fața comunistului care acum, după Revoltă, îți este șef, director fie într-o firmă privată, fie într-una de stat. Dreptul de a fi urmaș demn în țara ta prosperă a fost înlocuit cu fuga în alte țări pe post de căpșunar sau de medic.

Prin urmare, a fost înlocuit dreptul de a-l pedepsi pe comunistul securist cu acela de a-i fi subordonat și la 25 de ani de la Revoltă. Și ce-i cu asta, ar veni unii și ar spune, căci în fond la 25 de ani ar trebui toate uitate, doar suntem oameni, se mai și greșește?! Problema e că regimul comunist chiar a fost unul criminal atât fizic cât și al libertății ființei umane. Regimul a mutilat atât fizic cât și psihic. Știți că păstrarea la putere a unei clase conducătoare cu valențe criminale, precum cea comunistă, poate oricând face revenirea la epoca dinainte de Revoltă? Dacă interesul „Politicii Universale” ar cere-o, am fi foarte repede și ușor îngrădiți într-un nou țarc comunist. Și asta e un real pericol. Vor zice unii însă că așa vom avea din nou porția de hrană și un culcuș asigurat. Corect. Orice animal are asigurat asta, atât timp cât folosește nevoilor stăpânului.

Îmi vine în minte acum operațiunea așa zis americană, cumva similară, Paper Clip. Deoarece „Politica Universală” vroia să-i răsplătească pe cei care o ajutaseră să-și fabrice un razboi mondial și cu toate consecințele acestuia, precum și să se folosească mai departe de oamenii fostului regim nazist, a făcut în așa fel încât mulți exponenți ai acestuia (nazismului), în special, oameni de știință, afaceriști și diverși alți indivizi care să adapteze controlul nazist la modelul societății americane, să fie primiți și integrați în SUA. Astfel că păstrarea și refolosirea exponenților unui regim criminal nu este ceva nou, din contră. Aceștia fac orice, fiind șantajabili.

Aș zice că-i înteleg pe foștii comuniști că nu pot pleca din funcțiile actuale, în care aflați în structuri neprivatizate câștigă salarii cât alte câteva zeci de angajați normali. Românii plătesc astfel scump libertatea de conștiință prin intermediul unei facturi în partea materială a vieții. E ca și cum Divinitatea a acceptat un salt evolutiv generalizat al poporului român, însă cu o factură de plată în plan material. Generalizarea asta nu înseamnă că tot poporul evoluează, ci doar că șanse au toți.

Pentru ca Revolta să fi fost valorificată către o eficientă libertate de conștiință era nevoie de o mișcare la nivelul întregii țări care să integreze spiritual absolut toate oportunitățile apărute într-un hiatus al schimbării orânduirii sociale. Mișcarea a apărut, ce-i drept, însă iluziile promovate de elita țării au ocultat-o.

Aș vrea să se înțeleagă că-i atac doar pe acei comuniști și securiști care au provocat suferință semenilor lor. Nu-i pot ataca pe toți cei 4 milioane de comuniști, deoarece mulți erau de umplutură, de nevoie. Mă gândesc la bunica mea, se înscrisese în partid, dar ea spunea că așa putuse să asigure eliminarea unor neplăceri și netezirea drumului copilului său spre facultate. Bunicii mei erau nemulțumiți, comuniștii le luaseră pământurile de la câmp.

După Revoluție elita comunistă trebuia să iasă din joc în lupta ei cu iubirea de libertate de conștiință a românilor. Însă fiind prea puțină conștiință la români, cohorta comunistă e tot la putere și culmea se crede și mare capitalistă.

Aș dori să înțeleg mai bine acest popor și în încheiere lansez niște întrebări la care vă aștept răspunsurile:

Ce credeți că a adus revoluția din ’89? Avem un trai mai bun, mai rău, de ce? Cunoașteți cazuri de comuniști și securiști care trăiesc bine azi conducându-i pe alții? Care ar fi aceștia? Credeți că Revoluția a stat la baza unui reviriment spiritual în România? Cum credeți că am putea scăpa de comuniștii care ne conduc și azi? Cum să-i înlăturăm din viața societății?

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
aprilie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>