Eliberarea si Libertatea NoastraDe ce nu se răscoală cei 98%?
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon De ce nu se răscoală cei 98%?

Motto: „Foamea şi frica menţin elita la putere!”

http://inequality.org

http://inequality.org

Revenind la subiectul unui articol anterior, abordez societatea umană care a reuşit să ajungă la performanţa de a avea doar 2 membrii ai săi putred de bogaţi, aflaţi printre celelalte 100 de suflete, cât numără tribul respectiv.

Presupunem că ne aflăm în mijlocul iernii geroase, iar cojoacele sunt indispensabile, asta dacă vrei să trăieşti. Cojoacele sunt distribuite complet
neadecvat fiecărui membru al comunităţii. Majoritatea au unul-două cojoace, dar nici astea în prea mare formă. Unora le mai lipsesc nasturi, altora li s-au adăugat petice şterse sau colorate, altele au găuri de-a dreptul, pe unde cântă crivăţul, altele n-au chiar şi câte o mânecă întreagă. Ei bine, sunt şi indivizi care au chiar 3 astfel de ţoale şi din care unul este chiar frumos ornamentat, cu modele tradiţionale, care arată apartenenţa sa la acest minunat trib. Eh, mai sunt şi unii care se încălzesc doar în perioadele cât pot împrumuta un astfel de cojoc, aştia sunt cei mai zgribuliţi. Ei fac un fel de credit al zilelor noastre, prin care îşi asumă ca în fiecare zi să facă anumite sarcini cerute de către cel care îl finanţează cu dulcea căldură.

Când şi când în liniştea comunităţii se mai întâmplă câte o mică zarvă. Dar nuuu sunt cele în care se îmbată barbaţii şi fac gălăgie sau în care comunitatea joacă diferite sporturi. Este vorba de câte un ameţit care începe să strige că ceva e în neregulă cu cojoacele. Ba că sunt prea subţiri iarna asta, ba că majoritatea sunt de mărime mică, ba că sunt prea roz. Fireşte, situaţia se rezolva repede, se identifică cauza şi se remediază situaţia, şi în genere toată lumea îşi continuă somnul cel liniştit.

Printre ameţiţii tribului însă, rare cazurile e adevărat, apar şi personaje care protestează pentru o chestie tare ciudată. Şi anume ei se revoltă pe faptul că există 2 membri ai tribului care au mii de cojoace. Gurile rele vorbesc de vreo 7813 cojoace, toate de calitate, călduroase, minunate, cu modele tradiţionale de-ţi iau ochii. Culmea, modelele astea sunt inspirate din tradiţiile tuturor triburilor vecine şi nu numai. Răzvrătitul spune că e nedrept şi nu se justifică ca doar 2 oameni să posede cojoace cât pentru tot tribul. Greşit, de fapt ei posedă cât pentru toată regiunea asta a globului. Şi razvrătitul nostru, sau al tribului, începe să aducă argumentele protestului său şi propune rezolvarea situaţiei frigului din oasele celor 98 de membrii ai tribului. Rezolvarea va duce la o reîmpărţire a averii întregii societăţi care e acumulata incredibil de mult doar la câţiva. Ce câţiva?  Doar 2.

https://cartoonstock.com

https://cartoonstock.com

Cei 2 norocoşi ai tribului, posesori de 7813 cojoace, simt că încep să aibă o problemă, chiar dacă nu pare aşa. În fond, revoltatul a pus o problemă logică: cum e posibil ca doi oameni sa aibă resursele muncii lor sub forma muncii a 2604 indivizi. Mai precis, unul singur dintre bogătaşi primea cât pentru 1302 de alţi indivizi. Prin urmare, cei 2 încep să acţioneze, fireşte în stilul lor specific, aşa cum au făcut-o până acum de multe ori, de-a lungul secolelor. Ah, nu puteau trăi secole? Da, corect. Dar aşa făcuseră părinţii lor, tradiţia se moşteneşte.

Şi strategia lor e complexă, dar verificată şi perfecţionată în timp. Întâi ei vor încerca să-l intimideze pe revoltat prin oamenii lor, cei care se ocupă de propriile lor afaceri. Dacă nu ţine figura, îi vor propune să intre în gaşca lor, viitorul fiindu-i asigurat prin oferirea unui cojoc extrem de frumos. Dacă totuşi refuză unul din cei 6 indivizi fără casă, fără cort, va fi plătit cu un ştiulete să-l şicaneze pe unde-l găseşte.

Revoltatul însă e rezistent, nu vrea şi nu vrea. În momentul ăsta se recurge la mijloacele de informare în masă ale tribului,unde sunt angajaţi 3 membri ai tribului. Aceştia vor scrijeli pe cele 20 de frunze mari de

http://cle.unsw.edu.au

http://cle.unsw.edu.au

paulownia, diverse minciuni prin care în final îl vor discredita şi că acţiunea sa este lipsită de sens şi nu aduce nimic binelui social. Iar în rondul din centrul tribului unde deobicei se realizează frumoase scenete, revoltatul va fi subiectul unor bârfe nemaiauzite. După un timp revoltatul s-ar putea să mănânce bătaie de la cetăţenii revoltaţi despre ce au aflat. Una din ştiri era chiar cea în care revoltatul violase pe minora de 7 ani a unuia din bogaţi şi fiindcă n-ar fi reuşit să obţină să obţină căsătoria, s-a răzbunat, creând o problemă socială.

Să presupunem acum că totuşi revoltatul are un oarece succes şi pe langă el s-au mai strans încă 2 oameni care îl susţin şi aduc argumente. Şi statisticianul tribului îi informează pe cei doi cojocari că dacă situaţia nu se rezolvă se va ajunge la fabuloasa cifră de 5 oameni revoltaţi şi ce e mai grav, că sunt organizaţi.

Prin urmare, în presă apar informaţii că cei 3 revoltaţi au violat în grup o minoră a satului şi că au legături dubioase cu un trib duşman.

Se pun în funcţiune organele tribului. Cei 4 poliţişti alături de cei 2 judecători fac o ambuscadă şi îi prind pe cei 3 netrebnici, îi închid, îi acuză de tot ce a vorbit frunza de paulownia şi sunt condamnaţi în uralele întregii comunităţi încălzite astfel de victoria asupra violatorilor cu legături cu străinătea duşmană.

Dacă totuşi prin absurd, liderul revoltat reuşeşte să scape de puşcărie, după ceva timp apar cu litere de-o şchioapă pe frunza pătimaşă că a fost găsit sinucis în lanul de porumb. Ce se întâmplase? Cei 2 avuţi au plătit un cojoc miţos cui trebuia si problema s-a rezolvat

Învătătura de minte pentru cei care au vreodată intenţia să se revolte este următoarea.

Cine să înceapă revolta? Cel din învăţământ, care se presupune că-l duce mintea? Păi dacă iese să facă “scandal”, cei 3 angajaţi în mass media îl vor face muci şi-l vor ridiculiza pe revoltat, până la situaţia de a fi linşat pe uliţă. Iar cei 4 vraci-medici, cei 17 meseriaşi (olari, fierari, cărămidari, constructori), 1 chelner, 2 bucătari, 20 de agricultori, 14 vânători îl vor privi ca pe un neserios. Iar dacă cei 2 judecători îl vor găsi vinovat, cei 4 poliţişti ajutaţi de numeroasa armata, 24 de soldaţi, vor avea grijă să-l împiedice şi să-l pedepsească exemplar pentru fapta sa oribilă. Până şi cei 6 oameni ai străzii îl vor huli.

Şi uite aşa se înăbuşă orice şansă de distribuire corectă a bunurilor comunităţii umane.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
februarie 2023
LMaMiJVSD
« nov.  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>