Eliberarea si Libertatea NoastraEnergia galeriilor de fotbal ar putea răsturna Sistemul Corupt
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Energia galeriilor de fotbal ar putea răsturna Sistemul Corupt

Motto: ”Violenţa, răutatea, nebunia dezordonată a fanilor bezmetici

 dacă ar focalizată coerent pe dărâmarea guvernelor, ar avea un mare succes”

http://mygladiators.com

http://mygladiators.com

                Meciurile de fotbal pe mine mă lasă rece, în cel mai bun caz, când nu mă deranjează ceea ce se petrece acolo. Interacţiunea mea cu lumea fotbalului este inexistentă. Poate am privit câteva meciuri fiind în compania unor prieteni ai mei, când îi vizitam exact în momentul unor evenimente sportive difuzate de mass-media. Altfel dacă nimeresc pe un canal cu fotbal, imediat mut în altă parte, indiferent de echipe.
              Contactele mele cu lumea fotbalului, care stau şi la baza acestui articol, au fost cele câteva plimbări în preajma stadionului Lia Manoliu, exact în momentul desfăşurării unor meciuri de fotbal. Nebunie mai mare decât aceste momente nu există. Mergând pe strazile din jurul stadionului, pur si simplu, atmosfera este schimbată, pluteşte ceva în aer, neobişnuit zilelor normale.

                Circulaţia maşinilor este oprită de diverse bariere ale poliţiei şi jandarmeriei, peste tot sunt pâlcuri de poliţişti şi jandarmi pedeştri sau călare, se văd dube ale jandarmeriei. Dar de ce toate acestea?!

                Motivul este unul straniu pentru mine, poate pentru alţii e normal. Poate pentru microbişti e ceva firesc, aşa cum crimele în mijlocul arenei gladiatorilor era ceva foarte firesc pentru publicul Imperiului Roman. Dar între timp societatea umană a mai evoluat de la acel nivel gregar.

                Evoluţia însă se limitează până la stadiul violenţelor ce trebuie stăpânite de forţele de ordine aduse în număr mare. Când vezi grupuri de suporteri care urlă, înjură fără motiv, unii merg legănat de la ameţeala băuturilor, simţi o puternică stare de insecuritate produsă de cetăţeni de rând ca şi tine, doar că acum aceştia parcă sunt prinşi într-o ciudată transă a agresiunii.

                Se remarcă fapte de agresiune verbală adresate jandarmilor, poliţiştilor pentru simplul fapt că sunt oameni ai legii. Pur şi simplu treceau pe lângă jandarmi şi îi înjurau şi îi provocau. De ce?! Nu aveau niciun motiv! Ca cetăţean normal când vezi aşa ceva, încerci să treci, să te plimbi, cât mai invizibil pe lângă grupurile violente.

                Din afara stadionului se aude un vuiet puternic, o gălăgie specifică mulţimilor dezlănţuite, ale fanilor isterizaţi de alcool, de adrenalină, de răutate, de testosteron nerafinat, abrutizant, cu unele nuanţe de revoltă, de nesupunere în faţa autorităţii.

                Este vorba însă de o nesupunere haotică, fără vreun ţel precis, fără vreun scop onorabil, în care fiecare grup de fani are o agresivitate nefirească, mai mult de distracţie, împotriva legii şi a ordinii statului. Ei doar vor să aibă câteva ore de haos, în care să spargă ceva, orice, să înjure bine pe alţii, eventual să spargă capetele altora care îndraznesc să le iasa în cale din greseală.

                N-am asistat la batăi între suporteri sau între suporteri şi forţele de ordine, n-am avut această dezagreabilă situaţie, fiindcă nu sunt microbist să merg pe stadioane, însă am simţit ceva referitor la mulţimile haotice care participă pe stadioane.

                Dacă aş privi pe toţi aceşti fani de undeva de sus, dintr-un balon cu aer, aş constata că fiecare grup şi grupuleţ, dacă nu şi-ar împrăştia energia pe răutăţile lor de moment, ar putea forma o masă compactă de câteva mii bune de cetăţeni revoltaţi care să se îndrepte cu cererile şi forţa lor fizică către dărâmarea guvernelor, parlamentelor, structurilor corupte din această ţară. În loc să se bată cu jandarmii pentru diverse porcării, mai bine s-ar bate cu jandarmii în faţa guvernului corupt, până ar intra peste miniştri şi apoi Dumnezeu cu mila. Următorii miniştri n-ar mai îndrăzni să facă jocul grupurilor de interese, fiindcă ştiu că-i costă prea mult jocul lor ocult şi discret pe seama mulţimilor furioase pe bună dreptate. O asemenea mulţime puternică, dezlănţuită însă coerentă, bine coordonată ar băga spaima în Masoneria păpuşară care coordonează din umbră România de atâta timp.

                Eu asta văd şi gândesc când trec pe lângă stadioanele în flăcări emoţionale şi violente haotic pe baza unor motive stupide şi incorecte. Mi-aş dori să existe revolte adevărate ale celor de pe stadioane pentru îndreptarea şi îndepărtarea elitei care ne conduce după bunul său plac. Mi-aş dori ca suporterul beat şi nesimţit să nu înjure poliţistul fiindcă are mintea tulbure şi explodează de testosteron, ci să neutralizeze poliţistul şi jandarmul care apără guvernul mafiot, parlamentul mafiot şi alte structuri corupte ale statului.

                Din păcate însă suporterul de fotbal cade mereu şi mereu în capcana elitei conducătoare care îi pregăteşte prin meciuri, de fapt, o formă de supapă de eliminare a tensiunilor şi nemulţumirilor vieţii, de calmare a revoltei îndreptăţite a cetăţeanului, îl amorţeşte pe acesta, fără să ştie, precum împăraţii Romei amorţeau gloatele cu pâine şi circ în marile arene cu gladiatori.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iunie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>