Eliberarea si Libertatea NoastraÎnăbuşirea revoltelor prin şomaj şi extenuare
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Înăbuşirea revoltelor prin şomaj şi extenuare

Motto: ”Ocupă-i sclavului tot timpul și-l vei transforma în mielușel!”

https://graveshamnut.files.wordpress.com

https://graveshamnut.files.wordpress.com

Economia de piață, prin al său sistem de firme și corporații private, gestionează mecanismele de angajări, de salarizări, de distribuție a muncii și, ulterior,  a profitului, astfel încât se ajunge în situații paradoxale în care mulți cetățeni devin şomeri, stând degeaba și cu un trai “indecent”, iar alții, şi mai mulți, muncesc pe viață și pe moarte, pentru o brumă de venituri.

Ar spune unii că o mare parte din cei care muncesc, de fapt mai mult stau degeaba și sunt ineficienți. Poate fi adevărat. Însă chiar și faptul de a sta degeaba într-o locație pentru o perioadă de timp mare a zilei, zi de zi, produce oboseală, frustrare și o perpetuă letargie. Simpla scurgere a timpului provoacă daune trupului. Iar o trecere fadă, fără rost a acestuia, chinuie acea ființă care altfel poate ar fi putut trăi o viață intensă, dinamică, plină de rezultate. Această ființă apatică e tocmai bună şi uşor de manipulat.

Sunt sigur că în momentul în care societatea umană va renunța să mai facă voia nesățioasă de obținere a unor profituri cât mai mari pentru sistemul privat de muncă, va lua în vedere creșterea „profitului” vieții individuale. În modul acesta, Comunitatea umană va fi mai eficientă în atingerea obiectivelor sale de hrană, locuire, servicii și bunuri materiale, iar oamenii vor avea la dispoziție mult mai mult timp pentru ei înşişi.

Când ai timp pentru tine, începi să vezi lucrurile altfel, deoarece ai răgazul să analizezi, să cântărești și să sintetizezi apoi în acțiuni sociale prin care să aduci și să readuci viața pe un făgaș normal, firesc.

Însă, din păcate, timpul nostru este dat aproape degeaba pentru profitul celor pentru care se muncește. Iar acolo unde nu se muncește, ci mai mult se stă degeaba la locul de muncă (după cum aminteam mai sus), timpul nostru este consumat în mod intenționat pentru a nu-l putea folosi pentru activități care ar putea distruge Sistemul.

Cât despre șomeri, aceștia sunt într-o situație ingrată, fiindcă deși au timp în care să reflecteze și să acționeze la dărâmarea Sistemului, nu au starea și energia necesară pentru asta. De asemenea, pe lângă acestea, nu au nici puterea de înțelegere a situației în care se află. Pentru a fi mai clar, să ne gândim la cazul unui leu flămând, bolnav, hodorogit de lipsuri și de foame. Dacă leul ar fi avut hrană din belșug și timp de reflecție la putreziciunea Sistemului, cine l-ar mai fi putut opri din Revolta sa îndreptățită?

La fel eram eu în două situații de viaţă. Când mă trezeam dimineața somnoros, obosit, speriat de examenul din ziua respectivă. Când deschideam ochii, ma gândeam cu groază la ce va urma. Dar, apoi mișcându-mă prin casă, spălându-mă pe față, pe dinți, mâncând, începeam să capăt forță, îmi intram în ritm și groaza se mai diminua. Sau o a doua situaţie când aveam un eveniment dificil în viață, dacă mă prezentam nedormit, nemâncat, îmi era foarte greu să-i fac față, aveam frică, teamă de eșec. Dar dacă aveam grijă de mine; şi doar să mănânc ceva și să am mintea motivată și relaxată oarecum, puteam să fac față mult mai bine evenimentului stresant.

Exact acesta e motivul pentru care unii sunt ținuți șomeri, ca să stea într-o continuă letargie din ceea ce primesc ca ajutor social. Ajutorul e suficient de mare cât să nu moară de foame, dar suficient de mic cât să nu aibă puterea de a se revolta, de a se regrupa strategic în ceva ostil Sistemului.

Iar alții sunt munciți din greu, cât să nu le rămână nici energie, nici timp liber pentru activități care să dăuneze Sistemului, având în vedere ca aceștia ar avea resursele pe care să le angreneze în activități de răsturnare a Sistemului. Imaginați-vă, zilnic, de la câteva mii la câteva zeci de mii de oameni care ies la protest timp de câțiva ani. Mai devreme sau mai târziu urmările vor apărea, printr-o șubrezire profundă a Sistemului şi dispariţia acestuia.

Există şi grupul celor care au asigurată o viaţă mult mai îndestulată faţă de medie, însă acesta are datoria de a asigura menţinerea şi protecţia Sistemului. Unii o fac din convingere, alţii ştiu că doar aşa le este bine lor şi familiilor lor. Primii sunt cei naivi, ultimii sunt cei care ştiu că protejează mafia, însă foamea fiind mare, se lasă purtaţi de ea. Pot fi băgaţi aici poliţişti corupţi, magistraţi corupţi, politicieni corupţi.

În trecut singurii care puteau să aibă perioade lungi de nemuncă, de reverie, de plimbări, de hobby-uri, de studii erau stăpânii de sclavi, iar, ulterior, tot felul de categorii de boieri, latifundiari, prinţi, regi, împăraţi și toți cei din casta superioară care trăia din munca altora.

Observăm că și în zilele noastre avem parte de tot felul de personaje care nu pot argumenta că depun un efort fizic sau intelectual deosebit, în schimb au parte de venituri uriașe care le asigură un confort deosebit de bun al vieții și perioade foarte lungi de timp de nemuncă. Pesemne, boierii de ieri sunt șmecherii de azi. Boierii de ieri sunt grupurile de interese de azi sau lobby-urile de azi. Boierii de ieri sunt Elita Neagră care ne conduce azi.

Șmecherii care nu muncesc, care nu depun un efort fizic și mental pe măsura benefiicilor, distracțiilor, averilor și mai ales timpului liber pe care și-l acordă, au timpul și energia necesare menținerii situației actuale intacte, la cote maxime.

Momentele în care ei au probleme sunt revoltele, revoluțiile, răsturnările de situații sociale, pe care nu le anticipaseră, când trebuie să facă față nemulțumirilor maselor. Norocul smecherilor este că masele sunt complet dezorganizate și haotice în demersul lor spre mai bine.

Și este firesc ca masele să fie dezorganizate și fără țeluri clare comune, fiindcă n-au avut niciodată timp și energie să se strângă și să pună țara la cale. Iar dacă apucau să stabilească o anumită strategie, aveau nevoie și de resurse financiare. Era precum situația unor eroi ai neamului, un Tudor Vladimirescu, un Iancu Jianu, care dacă reușeau să se strângă și să facă o strategie contra boierilor, aveau nevoie și de arme, iar astea necesitau resurse financiare. Despre cei doi, pot spune că erau dintre cei care reușiseră să strângă averi, dar au acceptat sacrificiul, care însemna să piardă puterea materială și socială şi chiar viaţa. Practic astea sunt erori ce apar în verigile Sistemului Elitei Negre. Tudor era vătaf de plai la Cloșani, adică administrator al unui district de munte.  Cât despre Iancu Jianu zapciul, acesta era fiul unei familii destul de înstărite de slugeri pe domeniile boierilor din Romanați, conform wikipedia.

Așadar, liderii care pun în mișcare masele, poporul sunt cei care cumva au trecut cu succes dincolo de furcile caudine ale vieții în lipsuri, austere, plină de sărăcie. Revoltele se nasc în comunitățile care au în mijlocul lor lideri bogați material, iar dintre care unii chiar ajung să trădeze Elita din care fac parte mai mult sau mai puțin.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
aprilie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>