Evenimentul 3.

Deconspirarea filo ruşilor (13mai2016),

    Înţeleg că unii lideri români au lipsit de la momentul inaugurării scutului de la Deveselu. Măcar dacă taceau din gură, precum preşedintele Senatului , Tăriceanu. Zicea aceasta că “Constatand ca organizarea si programul evenimentelor realizate de Guvern si Ambasada SUA desconsidera flagrant pozitia Senatului, in ordinea constitutionala a Romaniei, cat si rolul Parlamentului in elaborarea si legiferarea politicii externe si de aparare, am luat hotararea, cu parere de rau, sa-mi anulez participarea la festivitatile de astazi”, a sustinut Tariceanu, potrivit unui comunicat transmis presei.”, conform hotnews.

  De fapt asta arată un orgoliu imens pe care îl are acest …patrician. Personal nici nu cred că patricianul acesta ne consideră oameni, pe noi restul poporului.

   Am înţeles că nici Presedintele Iohannis n-a mers la inaugurare. Noroc că a mers premierul Cioloş, bravo lui.

    Faptul că Iohannis şi numărul doi al ţării, Tăriceanu, nu au venit la Deveselu arată orientarea lor filo-rusă, în contextul tocmai agresiv al Rusiei. Nu există motive să lipsească. Sau Iohannis este pe latura filo germană, care este uşor filorusă. Greşeală mare strategică.

    Posibil însă că SUA s-a bucurat că cele două cârtiţe n-au ajuns, însă bucuria asta arată că avem probleme de securitate în faţa agresorului rusesc.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20992821-tariceanu-anulat-participarea-inaugurarea-scutului-deveselul-pentru-pozitia-senatului-ordinea-constitutionala-era-desconsiderata-flagrant-program.htm

 

 Evenimentul 2.

Rusia ne tot şicanează (13mai2016),

    Ştefan cel Mare intrase intr-o serie de alianţe necesare menţinerii integrităţii Moldovei sale. La fel şi azi suntem obligaţi să fim în alianţa potrivită nouă. O naţiune sănătoasă la cap va urmări să-şi consolideze armata şi sistemele de apărare, dacă nu chiar şi de atac.

    Consider că România are nevoie de alianţa militară cu SUA. O alianţă necesară stopării duşmanului nostru natural Rusia, care deşi ocupă cea mai mare parte a uscatului tot vrea să-i subjuge pe alţii.  Rusia dacă nu cotropeşte vecinii, măcar îi ameninţă cu fiece ocazie. Rusia nu concepe că vecinii săi au dreptul să se apere. Rusia nu concepe că vecinii săi nu mai acceptă să fie slabi şi atacabili în funcţie de voinţa “ţarului”. Rusia are probleme cu toţi vecinii săi, pe toţi i-a violentat.

    Părerea mea e că asta arată o boală la cap. Care de altfel justifică reacţiile repetate ale paranoiei ruseşti cum că ţările care îşi întăresc capacităţile de apărare de fapt produc o agresiune asupra Virginei Rusii.

    Nu contează care e interesul SUA cu România, dacă pe termen scurt şi mediu se asigură integritatea ţării. Contează ca agresorul să fie ţinut la distanţă şi să nu mai facă ce a făcut după al doilea Razboi Mondial.

   Ar trebui să înţelegem că Rusia dacă ar putea ne-ar contropi în următoarea clipă. Dar nu poate şi/sau nu are voie. M-aş bucura să fie mai puţini filoruşi în ţara asta.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20992041-moscova-scutul-antiracheta-deveselu-amenintare-directa-adresa-securitatii-rusiei.htm

 Evenimentul 1.

Ambasada SUA mă dezamăgeşte ea pe mine (13mai2016),

    Un exemplu al modului prin care duşmanii României ne atacă este cel prin care, conform hotnews, “Ambasada SUA la Bucuresti isi exprima “dezamagirea” legata de decizia BNR de a-l onora pe Mihail Manoilescu, fostul guvernator al Bancii Nationale din perioada interbelica, prin lansarea unei monede omagiale, potrivit unui comunicat de presa. Ambasada SUA arata ca “Manoilescu a promovat si a contribuit activ la ideologia fascista si sentimentul antisemit in Romania, care in final au condus la cea mai intunecata perioada a acestei tari”.

“In timp ce Ambasada SUA recunoaste dreptul Romaniei de a sarbatori traditiile institutiilor sale, aceste celebrari nu trebuie sa includa imagini ale unor persoane care au fost condamnate de catre istorie si care, prin faptul ca sunt onorate, sunt validate. Aceasta practica contravine fundamentului institutional democratic al Romaniei, promovarii statului de drept si protectiei drepturilor fundamentale ale omului”, se mai arata in comunicatul Ambasadei SUA.

Reamintim ca initiativa BNR a fost intampinata cu critici puternice si din partea Institutului “Elie Wiesel” si Muzeului Holocaustului din Washington.  Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” afirma ca initiativa Bancii Nationale a Romaniei de a lansa o moneda omagiala dedicata lui Mihail Manoilescu “poate sa contribuie la promovarea unui model antidemocratic al nationalismului xenofob si antisemit si, totodata, aduce atingere memoriei victimelor fascismului din Romania si Europa”.”

Aş comenta doar atât, din ce ştiu eu România a avut perioada cea mai înfloritoare , când devenise o putere reală între tările lumii, exact în perioada interbelică. Şi atunci cum îşi permite Ambasada filosemită americană să spună că perioada interbelică a fost cea mai întunecată perioadă??? Înseamnă că acest Manoilescu a fost dintre cei care au făcut ce trebuia pentru bunăstarea românilor.

Întunecată pentru cine? Pentru afacerişti? Ambasada a generalizat situaţia României. Lobbyul evreiesc extremist uită mereu să precizeze că nu iese niciodată fum fără foc. Probabil Manoilescu le-a stricat planurile bancherilor.

Şi dacă ar fi să raţionez mesajul ambasadei aş putea deduce din chiar propriul său mesaj că … dacă există naţionalism , atunci şi nivelulul de trai al poporului creşte?

Le-aş recomanda evreilor extremişti să înveţe să respecte la rândul lor alte popoare, nu să tot dicteze cine e bun şi cine e rău.

Dezamăgitoare reacţia ambasadei pe acest subiect. Dacă nu preciya expresia cea mai întunecată perioadă a României probabil că nu reacţionam.

Le-aş spune că cea mai întunecată perioadă a fost produsă de rudele lor bolşevice prin intermediul Rusiei după cel de-al doilea război mondial. Ruşine SUA!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20994535-ambasada-sua-dezamagita-bnr-lansat-moneda-omagiala-mihail-manoilescu-care-promovat-ideologia-fascista-sentimentul-antisemit.htm