Eliberarea si Libertatea NoastraNaționalismul dictatorului
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Naționalismul dictatorului

Motto:” Poporul de sclavi poate fi păcălit

de către un dictator prin ideea naţionalismului”

http://oddstuffmagazine.com

http://oddstuffmagazine.com

Printre motivaţiile aduse susţinerii dictatorilor, liderilor autoritari, este şi aceea că aceştia în marea lor majoritate ar manifesta un accentuat program politic naţionalist. Şi din acest motiv există un număr de oameni deloc de neglijat care sunt adepţii regimurilor totalitare, acolo unde ei vieţuiesc.

Astfel avem surpriza că deşi regimurile totalitare sunt forme ale unor societăţi umane care efectiv omoară viaţa din oameni, libertatea acestora, de exprimare şi de mişcare, le impun o serie de dogme şi de limitări care nerespectate duc la aplicarea unor pedepse grave individului ieşit din turmă, totuşi au o masă mare de adepţi. Cu alte cuvinte, deşi drepturile omului sunt încălcate în mod flagrant în ţările năpădite de totalitarism, există mulţi care să valideze aceste regimuri opresive. Chiar în ţările în care există democraţie sau democraţie în formare, există părţi largi din populaţie care tânjesc după orânduirile represive, ceea ce, din punctul meu de vedere, este complet nefiresc. Ceva anormal înceţoşează mintea unora dintre semenii noştrii.

De ce ar fi un dictator un naţionalist şi un propagator fervent al acestei idei în sânul poporului pe care îl conduce către biruinţa finală?

Sunt sigur că mulţi acceptă ideea că Ceauşescu a manifestat o anumită formă de naţionalism. Unii acuză epoca ceauşistă de exagerări ale faptelor românilor de-a lungul celor două milenii care ne caracterizează istoria naţională.

Ceauşescu era naţionalist, aşa cum toţi dictatorii infecţi pot fi naţionalişti. Cum să nu fi naţionalist cu sclavii tăi? Într-un regim închis, dacă nu eşti tu naţionalist, pierzi o pârghie importantă de control asupra sclavilor tăi; o pârghie cu un puternic efect emoţional. În plus, dacă nu o faci tu asta, vor veni alţii care să facă asta în locul tău, iar tu vei ajunge un om de rând.

Naţionalismul ceauşist strângea rândurile populaţiei în jurul acestuia, protejându-l. De aceea şi azi acesta este văzut de către mulţi ca un bun reprezentant al românismului, naționalismului nostru.

Ceaușescu trebuia să nu permită o securitate statală care să distrugă vieţile românilor. Da, el zicea multe adevăruri despre greşelile capitaliştilor şi ale mondialismului, aşa cum şi în Coreea de Nord se zic o serie de adevăruri neplăcute despre Lumea Vestică, dar uită să precizeze că această ţară este tot un lagăr, doar că nu unul capitalist, dar mult mai brutal, opresiv şi pe faţă.

Putin, celebrul preşedinte al Rusiei, promovează naţionalismul nu pentru bine popoarelor (al său şi al vecinilor), ci mai degrabă pentru orgoliul său, faima sa de mare lider şi conducător. Aş zice mai degrabă că dacă el face ceva pentru întărirea Rusiei şi a statelor fostei comunităţi socialiste este pentru că se vrea pe el un lider alfa al lumii. Putin este unul dintre cei care se află în elita puterii globale. Însă Putin poate că s-a săturat să fie doar unul dintre puţinii puternici ai lumii, poate că el vrea să fie primul dintre liderii aceştia, primul între primii. Fireşte, pentru asta are nevoie de un spate puternic, care este asigurat de o Rusie puternică. Putin nu face apologia neamului rusesc din prea multa iubire pentru acest neam, ci fiindca acesta e neamul care îl poate sălta pe el pe culmile gloriei dorite. Doar aşa poate rămâne printre puţinii lideri alfa ai omenirii.

Politica lui Putin este paguboasă în esenţa sa chiar dacă pare bună din punct de vedere al naţionalismului rusesc. Poporul condus de Putin este unul cu o libertate reală a conştiinţei redusă, cu o limitare a vieţii prin politicile specifice statelor represive cu cetăţenii săi. Naţionalismul unui Putin apără şi conservă ce e rusesc, dar prin aplicarea unui regim opresiv care sleieşte individul, dar întăreşte camarila liderilor.

La fel şi Ceauşescu pare că se săturase ca tocmai el liderul alfa în ţara sa să fie căţeluş printre alţi lideri mondiali şi atunci pentru propria preamărire a fost necesară consolidarea naţiunii şi a naţionalismului. Dar consolidarea naţiunii per ansamblu, nu la nivel de individ. Sclavii, indivizii trebuie să fie mici, slabi pentru a fi controlabili, exact așa cum erau românii sub comunism.

Hitler a promovat un puternic naţionalism german, aducând o întreagă ideologie cu acesta pentru a-şi duce la bun final planurile, prin convingerea şi pentru implicarea eficientă a poporului său. Dar acest naţionalism nazist n-a fost pur, benefic în esenţa sa, el a servit interesului liderului alfa, Hitler. Hitler pare că s-a folosit de naţionalismul german pentru a-şi realiza planurile sale şi ale grupului său.

 Deşi drepturile omului nu sunt un punct forte al regimurilor totalitare, cu toate acestea se găsesc destui care să glorifice liderii brutali care şi-au manipulat poporul printr-un fals naţionalism, pe care îl foloseau pentru a-şi controla mai uşor sclavii emoţionali la sentimentul apartenenţei naţionale.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iunie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>