Eliberarea si Libertatea NoastraNecesitatea de a fi activ în societate
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Necesitatea de a fi activ în societate

Motto: “Ne plângem, dar nu facem nimic!

http://forbes.com/

http://forbes.com/

                 Pentru a duce la bun sfârșit anii de liceu, de facultate, de doctorat suntem obligați să ne implicăm serios în numeroase activități. Multe dintre ele sunt plăcute, altele le urâm din toată inima, pentru chinul, suferința, dezamăgirea pe care ne-o pricinuiesc. Note și calificative mici și dezonorante. Riști să te simți prost dacă alții iau note mult mai bune. Părinții de tracasează cu întrebări și reproșuri. Dar și dacă iei notele bune și examenele cu brio, nu înseamnă că a fost ușor. Au existat nopți albe, distracții puține, prieteni pierduți, relații pierdute, plimbări doar prin casă, nu prin parcuri și oraș.  Acele activități nici măcar nu sunt propuse de noi, nici măcar agreate de noi. Pur și simplu, toată activitatea școlară, de studii ne este impusă și noi avem obligația să reușim s-o ducem la bun sfârșit. Concluzia este că: nu ne dăm bătuți, nu renunțăm la viața socială care implică educația și studiile noastre. De ce? Fiindcă ne implicăm suficient de mult. Motivația puternică a acestei implicări ar fi dorința noastră de nou, de cunoaștere și de a avea un trai frumos, îndestulat ulterior.

                O implicare importantă a fiecăruia dintre noi o găsim în ceea ce se numește serviciul, jobul, profesia, munca pe care o prestăm pentru a ne procura cele necesare traiului. Spre deosebire de perioada de școlarizare, etapa în care prestăm o muncă este una foarte lungă, în continuu, în care concediile nu pot face față unei recuperări reale și totale a individului. Aș putea spune că multora dintre noi nici măcar nu ne place munca, mai ales când devine și ternă, automată, plictisitoare, dar cu toate astea nu renunțăm la activitatea asta, rămânem implicați permanent. E drept că aici motivația e dată adeseori de …foamea burții. Însă aspectul acesta bazal al vieții ne ține în acțiune.

                În cuceririle amoroase avem o detentă a implicării fantastică, mai ales daca suntem bărbați. Știm cu toții, că dacă stai și șezi molcom, indiferent cât de genial și bun ai fi, femeia nu te va accepta, decât dacă e o raritate care vede dincolo de aparențe. La fel și femeia, își cunoaște principalul atuu, principala cerere ce o au bărbații și se implică pentru a fascina vânătorul. Aș putea zice că aici motivația are atât un fundament al prosperității materiale și de cuplu, cât și o uniune sacralizată cu divinitatea, dar inconștientă. Doar niște motivații profunde pot explica dinamica puternică a relațiilor de cuplu bărbat-femeie.

                Firește că am putea găsi multe alte acțiuni în care indivizii unei societăți se implică puternic, fie că vor, fie că nu vor.

Un domeniu frustrant al vieții este cel al politicului. Care este atât de dinamic, vast și de complex încât se poate spune că implică aproape fiecare parte a vieții noastre. Poate fi surprinzător pentru unii să conceapă că deciziile politice le influențează viața sexuală! Politicul dictează sexul din pat. E greu de imaginat cum calitatea liderilor politici influențează viața intimă, spirituală a fiecărui individ în parte. Închipuiți-vă măcar controlul societății totalitare comuniste asupra vieții spirituale dinainte de 1989.

Cum se implică un individ în mersul societății din care face parte? Sau altfel spus care este influența conștientă a fiecăruia la nivelul vieții sociale, economice și politice? Având în vedere însă că dirijarea societăţii se face politic, întrebarea e: cum se implică cetățeanul la nivel politic? Răspunsul este cumplit: cu nimic! Deloc!

Doar comentariile, dar nici acelea juste de cele mai multe ori, înjurăturile la adresa politicienilor, partidelor, sistemului de guvernământ, alături de un simplu vot o data la 4-5 ani sunt doar niște frecții la un picior de lemn. Ba mai mult, alții nici măcar atât nu mai fac, nici nu mai vor să audă de politică, de acțiunea de vot, le e scârbă. Iar ca o culme a iresponsabilității politice o bună parte dintre cetățeni au simpatii și votează cu cei care îi mituiesc cu niște nimicuri în preajma alegerilor.

Faptele arată că cetățeanul, politicește aprig și nervos de altfel, nu are niciun fel de implicare în viața socio-politică. Hai să privim atitudinea concurentului cetățeanului, politicianul.

Un politician, un miliardar, un mafiot, un lobby-ist, un corporatist, un mare afacerist, cu stupoare vom constata că se implică în societate, în politică, acolo unde majoritatea nu face nimic. Și atunci cum vrem să iasa ca noi, ca cetățeanul turmentat și neimplicat? Ar fi și culmea, să iasă ca cei care nu mișcă un deget pentru bunăstarea lor, dar să nu iasă precum vrea politicianul și mafiotul care au asta ca o meserie a lor, influențarea vieții societății!!!

Ceva s-a întâmplat pe zona politică dacă omul de rând a rămas fără motivație, fără speranța de mai bine. El nu mai crede că poate face ceva, e nemotivat fiindcă se vede mic și insignifiant și absolut orice ar face, va fi învins de sistem. Politicianul, lobbyst-ul, miliardarul, mafiotul se organizează în găști, în carteluri, în grupuri ascunse de interese care neștiute de nimeni fac ce vor. Se vorbește pe la colțuri că adevărata putere a lui Satan e că nu se știe de el, ca nu se crede că există.

Toți aceștia (politicienii și cohorta) sunt organizați dincolo de partea vizibilă, oficială, ei au acțiuni știute numai de ei, conform unei anumite strategii, cu obiective precise. Ce obiectiv precis similar  credeți că au votanții din scara A bloc 469? Absolut niciunul. Ba, ar fi unul, să se certe între ei care partid e mai bun. Este ca o luptă cu morile de vânt, datorită neimplicării, neorganizării.

De ce oare la o revoltă publică în stradă, Jandarmeria se năpusteşte ca turbată în primul rând asupra grupuleţelor care par a fi bine organizate? Dintr-un singur motiv, un grupuleţ bine structurat poate în scurt timp cuceri întreaga masă de protestari cu efecte de nebănuit asupra revoltei ulterior. În fond Masoneria ştie că exact aşa a cucerit ea însăşi statele pe când acestea erau încă suverane. Iar acum se fereşte de aşa ceva, ca de tămâie. Duşmanul cetăţeanului este organizat foarte bine de zeci de ani, de sute de ani chiar. Este firesc să fie greu să dai jos un sistem atât de bine înfipt. Dar … cu perseverenţă nimic rău nu e vesnic. De fapt e chiar invers, veşnicia s-a născut divină, doar răul este ca o pată de haos în eternitata imaculată.

După cum am văzut cetăţeanul nu renunță ușor la multe din viaţa sa, însă când vine vorba de politică nu reuşeşte să facă aproape nimic. Îi lipseşte motivaţia unei datorii a propriei sale libertăţi şi demnităţi. Omul de “rând” trebuie să înţeleagă că el este egalul celorlalţi, indiferent de treapta lor socială, egalul sistemului şi chiar al naturii. Omul are drepturi.

Inactivitatea în plan social-politic stimulează apatia şi scârba faţă politicieni şi îi anulează multe din drepturile sale fireşti. Prin urmare, e necesară o motivare a cetăţeanului, care poate apărea doar atunci când acesta va înţelege rostul politicii.

Comments

comments

One Response to “Necesitatea de a fi activ în societate”

  • Aleci says:

    Inactivitatea in viata sociala poate sa readuca o tara inapoi in epocile crunte din care abia ce iesise cu ceva vreme inainte.
    Vezi Romania actuala care ar putea avea nesansa sa revina la o epoca similara celei dinainte de 89, fiindca in primul rand tineretul nu se implica.

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
mai 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>