Eliberarea si Libertatea NoastraOchelarii de cal ai comunistului și ai capitalistului
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Ochelarii de cal ai comunistului și ai capitalistului

Motto: ”Moneda idioțeniei are două fețe: comunist vs. capitalist”

http://sustainablehuman.com

http://sustainablehuman.com

Dacă cumva îndrăzneam să emit o teorie prin care să echilibrez situația unei mase pauperizate în fața exceselor celor care au frâiele sistemului din statele așa zis democratice și capitaliste, imediat eram catalogat ca un marxist, ca un comunist. Deși e fals aceasta, fiindcă eu sunt de 10 ori mai anticomunist decât anticapitalist.

Pentru a puncta, consider ca societățile care au la bază doctrina marxistă, socialistă, comunistă sunt pur și simplu niște societăți mult mai retrograde față de cele pro capitaliste. Sunt pe principiul că trebuie ales răul cel mai mic dintre două rele. Când ai de ales între două rele precum comunismul și capitalismul, firește că alegi capitalismul. Așa cum fac și eu. În clipa în care te-ai stabilizat în aceasta, ca societate, ar fi cazul să ridici privirea și să găsești soluții la ceea ce încă te face să suferi.

Asta înseamnă că automat o serie dintre principiile lumii capitaliste trebuie eliminate complet și înlocuite cu unele care au o față umană față de toți membrii societății. Față de acei membrii mai oropsiți ai capitalismului, care nu au avut noroc în viață.

În capitalism, este o luptă “care pe care”, un război generalizat, în care aia mai norocoși, mai inteligenți, mai răi, mai fără scrupule, care au furat mai „bine” de la ații reușesc să se ridice pe grumazurile celor mulți și puși la chinuială, având atuul formidabil al proprietății, al averii mari, care nu contează cum a fost obținută. Fireşte, există şi cazuri în care prin muncă cinstită şi prin calităţile proprii poţi avea o viaţă decentă în capitalism, dar nu asta e regula.

În comunism, situația este cumva similară, dar se învârte mai mult în jurul unui război ideologic, retard, în care nimeni din mulțime n-are nimic al său, de fapt. Deasupra acestora se află ceata de parveniți ai ideologiei retarde care prin puterea dată de structura statală dictatorială își poate face o viață de huzur, beneficiind de bunurile puse la comun, la comanda cărora se află.

            Problema capitalismului se acutizează atunci când el se dezvoltă într-un mod extrem. O astfel de situație este aceea în care pătura socială mijlocie se subțiază atât de tare încât rămâne doar o numeroasă masă săracă condusă discreționar de o elită foarte bogată, similară cetei de parveniți retarzi ideologic din comunism.

Diferența dintre cele două regimuri o face faptul că elita capitalistă se bazează pe forţa sa financiară, iar cea comunistă are supuse ideologic toate structurile statului. Paradoxul este că un capitalism sălbatic, care nu mai ţine cont de nimic, de respectarea “individului-om de rând”, se înscrie de fapt pe drumul socialismului.

Extrema se atinge în socialismul “pur” pe care îl dezvoltă marile corporaţii capitaliste care ajung să se asemene cu economia unei ţări socialiste care urmăreşte doar producţia maximă la hectar, la oră, la clipă, uitând de umanitatea şi de sensibilitatea individului angajat. Uitând de faptul că angajatul capitalist are o viață pentru a o trăi, nu pentru a o munci. Și a munci pentru cine? Măcar dacă ar munci pentru el. Corporaţia ajunge să fie o imensă structură de producţie la capacitate maximă în care vieţile mulţimii muncitoare nu mai contează pentru elita structurată pe ideologia retarda a profitului maxim al economiei de piaţă. Practic în capitalism se înlocuieşte retardismul ideologic socialist cu un retardism ideologic al profitului, bogăţiei maxime a miliardarului din fruntea corporaţiei.

Deşi cele două sisteme ajung în final în acelaşi punct, adepţii capitalismului mă apostrofează că promovez idei marxiste. Pentru mine e uimitoare această prostie generalizată, care nu poate concepe că lumea nu este formată doar din comunism sau capitalism.

Anumite idei pe care le promovez eu, nu au treabă cu comunismul, au treabă cu respectul reciproc între oameni, cu empatia între fiinţele umane, cu faptul că greul nu trebuie să pice doar pe umerii unora, iar alţii să profite de pe urma primilor.

Nu există niciun motiv pentru care zeci de mii de oameni să muncească aproape gratis pentru un şmecher miliardar. Totuşi pro capitaliştii extremişti aduc motive pentru aceasta şi te declară marxist dacă te opui acestui fapt. Aceştia ar trebui să înţeleagă că nu există doar comunism şi capitalism. Cine crede asta greşeşte. Sunt o infinitate de alte posibilităţi pentru ca oamenii să fie fericiţi şi să muncească pentru aceasta. Hai să nu mai trăim în clişee capitaliste şi comuniste.

Există o infinitatea de soluţii bune care pot fi adoptate pentru îmbunătăţirea vieţii noastre, chiar dacă o bună parte dintre acestea ar putea fi declarate de către cei cu ochelari de cal ca fiind marxiste.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
aprilie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>