Eliberarea si Libertatea NoastraPartidele dau măsura diversităţii Mafiei
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Partidele dau măsura diversităţii Mafiei

Motto:”Partidele există datorită corupţiei!”

http://iop.harvard.edu/fighting-corruption-india

http://iop.harvard.edu/fighting-corruption-india

Pluripartidismul pe care îl venerează societatea Vestică îşi justifică existenţa sa prin aceea că ar aduce democraţia şi că ar da astfel oportunitate tuturor curentelor politice. În teorie sună foarte bine. E foarte normal ca cei care au aceleaşi idei să se strângă împreună pentru a-şi susţine, promova şi vota măsurile politice. Fireşte, fiecare politician şi fiecare partid consideră că ceea ce el promovează e corect, just şi bun pentru populaţie. Bănuim că dacă ar considera că n-ar fi aşa, politicianul sau partidul n-ar promova anumite idei politice nepotrivite societăţii.

Cu toate acestea constatăm pe pielea noastră că societatea are pături largi de cetăţeni care au o viaţă “plină de lipsuri”. Pentru a fi corecţi trebuie să amintim că generaţiile de azi au un trai mai bun decât cele de ieri, din perspectiva aplicării tehnologiei. Problema lipsurilor  amintite ţine de discrepanţa mare a nivelului de trai dintre diferitele pături sociale, care este creată exact de către politicile proaste aplicate de către partide şi politicieni.

Cum ar trebui să fie un politician? Politicianul ar fi acel cetăţean care consideră că o serie de lucruri nu merg bine în societatea umană din care el face parte şi apoi vrea şi poate să pună umărul la îndreptarea acestora. Politicianul e acel individ care şi-a expus planul său de îmbunătăţire a vieţii şi în urma unor alegeri libere a câştigat dreptul de a face regulile de funcţionare a societăţii. Pare a fi un mic Dumnezeu. Şi Dumnezeu întotdeauna vrea binele celor pe care îi are în grijă. Dar asta e doar în teorie.

Realitatea crudă e exact invers şi se desprinde din unele declaraţii sincere ale politicienilor. De altfel, ei nici nu-şi dau seama că se dau de gol când spun aşa ceva. Spre exemplu, campaniile electorale se învârt în jurul următoarei idei forţă, declarată fără ascunzişuri: lupta politică pentru obţinerea unui scor electoral cât mai bun al partidului. Poate părea bun acest deziderat politic. Însă la o privire mai atentă se poate descoperi mizeria ascunsă sub acest slogan. Şi anume, politicienii n-au nici cel mai mic gând să lupte pentru un scor ridicat al nivelului de viaţă pentru fiecare cetăţean. Mă voi repeta, politicienii luptă doar şi numai pentru un scor ridicat al partidului. Ceea ce nu este egal cu un nivel de viaţă ridicat. Aşadar din start acţiunile politicianului sunt greşite şi rău intenţionate.

În acest mod niciodată interesul unui partid politic nu va coincide cu interesul societăţii. Interesul partidului este de a înlătura concurenţa politică, nu de a înlătura acele lucruri care nu merg bine în societatea umană.

Ba mai mult, experienţa arată că unui partid îi merge bine atunci când societăţii nu-i merge bine. Spre exemplu, luaţi un partid socialist, de stânga, populist, care precum într-un cerc vicios, primeşte voturile celor pe care îi menţine în mod voit săraci, contra unor mici favoruri. De partea cealaltă, luaţi un partid de factură pro corporatism care va fi sprijinit financiar de corporaţiile care-şi fac lobby intens la el, în timp ce politicienii acestuia vor promova legislaţii cu dedicaţie şi se va pune ca pavăză prin structurile sale de forţă (Jandarmerie, Procuratură, Judecătorie, Armată) împotriva populaţiei care are nemulţumiri în relaţia cu sistemul corporatist. Ar putea comenta unii că am amestecat puterile independe ale statului (parlament, justitie, guvern); nu există nicio independenţă reală între acestea.

Fiecare partid reuneşte în sânul său personaje care au exact aceleaşi interese, aşa numitele interese de grup, interese de camarilă. Parlamentul ţării este o mare adunare a camarilelor care au reuşit să câştige alegerile. Dacă politicienii nu s-ar organiza în camarile, o bună parte a lor ar vota probabil după propriul interes şi propria conştiinţă. Aşa s-ar forma chiar “Partidul celor fără Partid”, sau altfel spus, partidul celor fără interese. Problema e că un politician independent iese din Sistemul mafiot. Se poate observa ca politicieni de succes independenti reali nu prea există. Asta e deloc neîntâmplător.

Când lupţi, ca politician, pentru binele comunităţii nu e necesar să te aliezi cu alţii. Ar argumenta însă unii că fiecare dintre ei, acordându-le prezumţia de nevinovatie, vede binele în alt mod şi de asta apar diversele grupări sub formă de partide.

Eu cred altceva.

Pare că politicienii s-au înţeles între ei ca metoda prin care să îşi acorde şi să îşi împartă puterea între ei să fie la atitudinea sau ruleta electoratului. Electoratul crede că votează anumite idei, programe de guvernare, dar ei de fapt votează doar modul de distribuire a puterii între grupările Mafiei, o dată la 4 ani. Fireşte, regula de bază este că cei care intră în sistemul de a fi aleşi au girul Sistemului Mafiot. Sistemul Mafiot se ocupă de convertirea independenţilor sau de eliminarea acestora. Că politicienii fac acest joc, ştiut doar de ei, îl leg de faptul că deşi X, Y şi Z au orientări politice diferite şi ireconciliabile ei se întâlnesc cu drag în intimitatea lojelor Masoneriei, au afaceri împreună, ies împreună, probabil au şi aceleaşi amante.

Exclud existenţa unei reale lupte între politicieni şi între partide, cu unele excepţii, care dau aroma unei false autenticităţi a sistemului politic. Partidele au fost create din acelaşi motiv. Mai au şi rolul distribuirii puterii între grupările mafiote, din 4 în 4 ani. E ca un fel de joc, ca o partidă continuă de şah între eminenţele cenuşii ale partidelor. Fireşte, politicienii de umplutură habar nu au că sunt pionii unui şah politic. Toţi sunt într-o continuă distracţie. Un lider politician spre finalul vieţii s-ar putea destăinui, precum criminalul în serie aflat la ceasul morţii, cum că puterea între partide a fost împărţită în funcţie de cel care a minţit şi păcălit mai bine electoratul, cel care şi-a jucat mai credibil rolul de actor în regia politică a ţării.

Dacă politicienii ar lupta pentru popor, ei nu ar mai fi grupaţi în partide. Grupul lor ar fi poporul. Partidele nu i-ar mai obliga cum să voteze. Partidul ar trebui să aibă doar rolul de adunare de colegi cu care te consulţi şi dezbaţi o problematică. Însă în partide nu se dezbat problemele poporului, ci problemele partidului. Una din marile probleme este, reamintesc, un scor cât mai mare la alegerile electorale. Organizarea actuală a partidelor este una a unor mafioţi, “mafioţi legalizaţi”. Partidele există tocmai pentru satisfacerea mafiilor. Pe modelul acesta în SUA ar exista două mari curente mafiote. În România sunt ceva mai multe, e în funcţie de numărul populaţiei, bănuiesc eu.

            Ca o concluzie, este indicat să votăm şi să susţinem acea grupare politică mafiotă care permite un trai mai ridicat al vieţii. Dacă avem şi grupări politice nemafiote, cu atât mai bine. Dar până atunci votăm ce avem, căci altfel procesul electoral va fi controlat complet de politicieni, fără niciun element de surpriză din partea noastră.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
mai 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>