Eliberarea si Libertatea NoastraPoliticienii fac bine doar atunci când vor să concureze între ei
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Politicienii fac bine doar atunci când vor să concureze între ei

Motto : “Binele se poate naşte şi din concurenţa politică”

http://straighterline.com

http://straighterline.com

                Am descoperit un secret al vieţii politice, din ţara noastră şi de aiurea. El se poate constata mai ales când au loc perioadele de examen pentru zona politică. Mai exact, perioadele când au loc alegeri şi politicienii dau examenul popularităţii, al puterii de convingere, al minciunii celei mai credibile. Concurentul cel mai bun este cel care câştigă alegerile. Ce urmează apoi… Dumnezeu cu mila, nu mai contează.

                O parte din lucrurile, acţiunile, legile bune făcute de politician în interesul cetăţeanului au ca motivaţie dorinţa acestuia de a câştiga alegerile. Altfel, lucrurile bune pentru cetăţean mai pot avea loc atunci când politicianul face legile cerute de grupul său de interese şi acestea se întâmplă, din fericire, să corespundă şi cu cele ale maselor de oameni.

                Politicianul nu şi-ar pune osul la treabă dacă nu ar avea concurenţa inamicilor săi politici. Acesta este norocul nostru, altfel am fi la mana politicianului tot timpul. Situaţia aceasta ar fi una dintr-un regim totalitar, unde nu contează ce face politicianul, deoarece el e unicul stăpân. În democraţie însă, politicianul trebuie să vină cu o ofertă mai bună pentru piaţa de desfacere a voturilor şi pentru asta e necesar să atragă “clientul” alegător.

                Mare lucru nu face, însă faptul că mai asfaltează trei uliţe în sat, că racordează încă 50 de case la sistemul de apă potabilă se încadrează cu brio la lucrurile bune. De ce consider că face ceva bun numai când concurează politic? Fiindcă toate acestea se fac adeseori numai in momentul dinaintea alegerilor, mai ales în zona rurală. Probabil se ştie că boborul are memoria scurtă şi pentru buna ţinere de minte, binele se face doar în ultimile luni de mandat. De ce să aibă boborul asfalt timp de 3-4 ani de zile, dacă tot îl lasă memoria şi apoi din motivul ăsta va vota cu inamicul politic?!

                Şi Ceauşescu simţise că există un concurent inamic politic şi exact pe ultima sută de metri mărise cu 100 de lei pensia de urmaş. În cazul lui era deja prea târziu. Nu mai fusese convingător. E necesar să faci binele la momentul potrivit, altfel ai încurcat-o. Toţi politicienii de după 1989 cunosc acest secret şi urmăresc să-l facă înainte de “ignatul alegerilor”.

                Concurenţa politicienilor din parlament şi din guvern, spre deosebire de cea a celor locali, precum primarii, duce la legi bune la nivel naţional. Adică, mai apare unul care se opune unor legi tip Big-Brother, altul măreşte pensiile, altul intervine în disputele clienţi – bănci. Perioada concurenţială are rolul de a mai diminua din relele politice făcute în decursul mandatelor politice. Păcat că nu trăim într-o continuă perioadă de alegeri, că poate lucrurile ar sta mult mai bine.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iunie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>