Eliberarea si Libertatea NoastraPoporul alege corupți fiindcă așa este el însuși
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Poporul alege corupți fiindcă așa este el însuși

Motto:”Societatea umană este precum un fractal al corupției”

fractal_hands_cLiderii care ne conduc ne provoacă dureri de cap și ne enervează mai tot timpul pentru că mereu și mereu descoperim că aceștia sunt corupți, sunt bine organizați precum o mafie care în loc să fie fugărită de poliție, cum ar fi normal, este una care dirijează structura de forță amintită.
Dacă ne-am aduna precum în Poiana lui Iocan, aproape toți potențialii votanți am vorbi de rău, am huli, am huidui, am renega, am spune că nu e bine că un Cutăriță e corupt și că face măgării atunci când ajunge la putere. Toți cei aflați în poiană am fi niște aspri critici ai relelor făcute de cei aleși, de cei puși în funcții să ne conducă destinele.
Însă ca și în expresia “nu te lua după vorbele femeii, ci după faptele ei atunci când aceasta interacționează cu un bărbat”, și în cazul mulțimilor de oameni este necesar să se aplice același principiu.
Teoretic, cei din poiană strigă în gura mare și dezavuează complet caracterele rele din fruntea societății lor. Practic însă, nu doar că iocănenii nu fac nimic pentru îndepărtarea liderilor răi, dar periodic îi și aleg și îi votează pentru a le fi conducători.
Și atunci ce să mai înțelegi din acest joc irațional al maselor de oameni?! Acestea spun “da”, dar fac “nu”. Jocul ar putea fi explicat prin celebrul principiu al fractalilor, care pe scurt și aplicat la societatea umană spune că ceea ce este în mijlocul poporului se află și sus în clasa conducătoare și viceversa. Ce e la nivel mare (la nivelul întregului popor) se află și la nivelul fiecărei bucăți (grup) care formează, alcătuiește întregul. O astfel de “bucată” fiind grupul liderilor națiunii, clasei politice.
Spre exemplu, dacă românii ar fi niște buni muzicanți, atunci am întâlni pricepuți în ale cântatului la fiecare cinci locuitori, la fiecare colț de stradă. Așadar, cu siguranță în parlamentul țării ar fi o proporție similară de buni cântăreți. Iar în locul urnelor de vot, ar fi o imensă orgă. Pare logic.
În cazul de față, noi discutăm problematica corupției generalizate întâlnită în rândul clasei politice, a autorităților din România. Să presupunem că o mare parte a parlamentarilor români este coruptă, cam vreo 90%. Nu cred că greșeșc acest procent.
Având în vedere că parlamentarii aceia sunt și ei tot oameni aleși din marea mulțime a poporului, și ținând cont de frumusețea acestui principiu al fractalilor, putem trage o concluzie cumplită, și anume aceea că poporul român este unul corupt până în măduva oaselor, într-o proporție similară de vreo 90%.
Deși facem multă apologie cinstei și binelui, poporul român nu vrea oameni cinstiți în fruntea țării, de asta el însuși este în halul acesta și de aceasta și alege ceea ce seamănă cu el, adică pe corupți.
Poporul român nu vrea cinste, fiindcă nici el nu e cinstit, dar la o scară mai redusă. Redusă fiindcă nu are puterea să facă necinste la scară mare, precum poate să facă un ministru, un premier, un șef de servicii secrete, un procuror general, un președinte de republică.
Dacă ar putea și nea Ion ar fura banii unui mare proiect, de sute de milioane de euro. Dar nu poate fiindcă nivelul la care lucrează și poate el este furtul unei șaibe din șantier, furtul unei găleți de nisip nepăzită lăsată peste noapte de constructorii unei clădiri.
Ministrul hoț a fost însă mai smecher decât nea Ion și i-a luat acestuia locul fruntaș în conducerea societății și fură cu toptanul. Fiecare cetățean fură și este corupt după posibilități și pricepere. Asta nu înseamnă că nea Ion n-o să-l înjure pe ministru de câte ori poate.
Ca o conluzie, un popor are conducătorii pe care-i merită și care sunt aleși tot din rândul poporului, cu exact aceleași “calități”.
Nu există popor harnic și cinstit care să fie condus de o elită leneșă și hoață și nici viceversa.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iulie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>