Eliberarea si Libertatea NoastraProblema nu e că statul ia peste 50 % din veniturile noastre
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Problema nu e că statul ia peste 50 % din veniturile noastre

Motto: “Impozitele mari produc profituri mari sistemului privat clientelar”

http://old.econtext.ro

http://old.econtext.ro

Probabil o mare parte dintre noi ştim că din veniturile noastre mai mult de 50% ajung la stat sub forma diferitelor taxe şi impozite. Când vedem o asemenea proporţie, în general, ne cam nedumereşte şi nemulţumeşte. Şi rămânem la acest stadiu considerând că oricum nu avem ce face.

Teoretic n-ar fi o problemă dacă statul ne ia din venituri un procent mai mare sau mai mic, deoarece îi va folosi pentru rezolvarea necesităţile comunităţii din care facem parte. Aşadar vor fi folosite tot de către noi, doar că la comun.

Vom avea servicii publice foarte bune, sigure şi din belşug. Printre acestea am putea aminti serviciile medicale bune, transportul în comun. Drumurile vor fi îmbunătăţite şi înmulţite. Parcurile, zonele de distracţie şi de agrement se vor dezvolta foarte bine. Complexul de siguranţă realizat din structurile de forță ale poliţiei, jandarmeriei, justiției vor avea resursele necesare îndeplinirii sarcinilor specifice lor pentru binele nostru.

În teorie totul e bun, frumos și de necrezut. Practica însă ne omoară. Problema e că statul ia aceste venituri şi le redirecţionează preponderent către mafie, în general, şi către mafia specializată a băncilor, în particular, care este cumva nucleul putred al sistemului financiar actual. Nu discutăm aici însă despre sistemul de redirecționare către mafie. Prin urmare, o mică și insuficientă parte din veniturile colectate de către stat vor fi în mod real introduse în circuitul folosit de către comunitate.

De ce statul prin parlamentarii săi a creat un sistem de taxare mare și greu de suportat de către populație? Sunt mai multe motive, dar printre ele se identifică cel prin care anumite grupuri de interese au găsit posibilitatea de a se finanţa prin banii de la stat. În acest mod, aceştia prin firmele lor reuşeşc să transfere către sistemul privat banii acumulaţi prin taxele la stat. Cu alte cuvinte, impozitele foarte mari produc profituri foarte mari sistemului privat. Totuşi nu întregului sistem privat (ar fi fost ideal să fi fost așa), ci doar celor bine organizaţi în grupurile de interese care controlează sistemul politic-legislativ, adică nucleului marilor corporaţii private, venite ca investitori străini, sau a acelor firme norocoase româneşti care ştiu să facă afaceri bune doar cu statul.

Dacă n-ar exista acest transfer al roadelor muncii populaţiei prin taxe și impozite către structurile private, s-ar observa foarte repede şi clar un nivel de trai ridicat al vieţii comunității (românești) și individului, în particular. Aşa cum se întâlneşte în statele bogate din vestul european. Tocmai lipsa acestui fenomen face existenţa unei migraţii atât de puternice spre aceste state. Se ştie că acolo serviciile publice sunt foarte bune, ajutoarele sociale sunt bine reprezentate și cetățeanul, în general, este respectat de către autorități. Acolo, într-o proporție semnificativă, cetățeanul știe că nu e singur și, din ce am înțeles eu, are conștiința faptului că dacă el nu-și plătește taxele sau dacă nu dă bon fiscal, chitanță, factură, se diminuează acele resurse care aju

ng la stat și de care el și familia sa beneficiază ulterior.

Eu zic că asta e o adevărată conștiință de cetățean al unei cetăți umane. Chestiune pe care la români n-o regăsim.

E drept însă că statele bogate au posibilitatea strângerii de resurse publice şi din alte state, prin diverse pârghii, vezi sistemul de investitori străini în diverse țări, precum în România. Fiindcă nu ne putem imagina în mod greşit că în statele precum Germania, Franţa, Austria, Anglia nu există grupuri private care să nu primească bani de la stat, pe ochi frumoși, fapt care diminuează trezoreria statului respectiv. Însă în aceste state puternice furturile sistemului privat propriu este compensat de ceea ce aduce același sistem privat din alte țări, mai așa de lumea a treia, precum România.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
februarie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>