Eliberarea si Libertatea NoastraProtestele legale şi de bun simţ sunt ineficiente
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Protestele legale şi de bun simţ sunt ineficiente

Motto: “Doar un protest în forţă poate face ceva”

https:/theodysseyonline.com

https:/theodysseyonline.com

                Trăim în democraţie. Este şi fals şi adevărat. Într-adevăr putem să ne strângem şi să protestăm în piaţa publică, în faţa diverselor instituţii ale statului, dar atât timp cât doleanţele nu sunt îndeplinite, totul rămâne precum era înainte. E adevărat că statul nu intervine în forţă, precum în dictatură, când grupurile de revoltaţi se manifestă, conform legii, însă atât timp cât societatea civilă reală nu reuşeşte nimic, tot un fel de dictatură avem.

                Societatea umană are multe probleme de rezolvat, pentru care se poate ieşi în stradă, aproape la orice oră. În România nu există o cultură a protestelor, un bun obicei de a rezolva democratic în stradă disputele sociale, cu eficienţă. Românii nu ştiu să protesteze, probabil este o consecinţă a zecilor de ani de regim dictatorial comunist, şi din cauza aceasta la nivelul societăţii româneşti există o adâncă frustrare a faptului că aceasta nu-şi poate rezolva problemele pe calea democratică a protestelor.

                Protestele românilor se rezumă la grupuri de la câteva zeci la maxim câteva mii de persoane, care dacă sunt şi prost coordonaţi, veniţi în urma unor mici favoruri, dorinţe de plimbare prin capitală, fără o cauză clară, coerenţă în mişcări de trupe, nu au niciun succes. Marile proteste au fost făcute mai degrabă de către diverse grupuri şi clase sociale pentru probleme salariale. Greşeala e maximă aici. Pentru aşa ceva nu poţi primi sprijinul societăţii de acasă, pentru că aceasta nu are niciun interes ca celor din piaţă să le crească veniturile. Protestele împotriva unor efecte, precum este cel al nemulţumirii salariale, nu este eficient precum un protest împotriva unor cauze. Cum ar fi cauzele care duc la sărăcirea populaţiei. Protestele pentru cauze reale nu prea au avut loc, iar dacă au avut loc au fost susţinute de pea puţini protestatari.

                Cei care vor comenta că au existat totuşi proteste şi că oricum nu au folosit la nimic, ar trebui să ţină cont că acelea nu au fost proteste reale ale societăţii româneşti. La ce mă refer? În anii de după revoluţie şi până acum, mass-media şi/sau diverse grupuri cu partizanat politic au fost cele care au iniţializat şi au promovat protestele puternice. Doar în urma unor astfel de proteste autorităţile au luat unele măsuri cerute de protestari, în rest nimic. Într-un cuvânt, acelea nu erau protestele societăţii civile.

                Cererile unor proteste civile autentice aproape niciodată nu vor conveni clasei conducătoare, care va face orice pentru a nu le îndeplini, fie în dictatură, fie în democraţie.

             În România, ca să elimini o problemă nu se poate face printr-un protest normal, mic, cu câteva mii de oameni. Nici măcar nu se uită clasa conducătoare la aşa ceva. Se pun două tunuri pe protestari. Unul este cel al mass-mediei, care îşi face treaba de a face anti-propagandă unui protest real, cel puţin prin ignorarea acestuia. Unul grav din punct de vedere al libertăţii de opinie, informare corectă asupra evenimentelor societăţii româneşti. Dacă însă miile de protestatari sunt hotărâţi, mass-media şi emisiunile fondatorilor de opinie vor arunca cu mult noroi şi minciuni în protestatari, iar aceştia vor primi oprobiul şi duşmănia publică. Şi în urma acestei acţiuni se poate justifica aplicarea celui de-al doilea tun, implicarea violentă, în forţă a jandarmeriei şi a altor structuri. Se pot introduce şi extra-tunurile, cum ar fi diversele dosare în justiţie pentru protestatari, in special, pentru liderii lor.

            În acest mod românii niciodată nu-şi vor putea obţine dreptatea. De aceea, aştept momentul în care poporul român va fi hotărât să iasă în număr de sute de mii, hotărâţi să facă asta luni bune de zile, timp în care vor fi nevoiţi să lupte efectiv fizic, pereclitându-şi intergitatea fizică, cu forţele de opresiune, jandarmerie, poliţie, care apără clasa conducătoare coruptă încă de când au luat ele naştere.

             Cât timp românii ies câteva zeci de mii, în câteva seri, incoerenţi, fără să atace păpuşarul din spatele statului român, nu vor avea succes. Pentru a avea succes românii trebuie să treacă dincolo de protestele blajine, lipsite de forţă. Masoneria, cea care e păpuşarul clasei politice româneşti când a cucerit diversele state a încălcat legea, a folosit violenţa, a manipulat masele de protestatari care s-au luptat cu forţele de ordine ale statelor respective şi aşa au preluat puterea socio-politică. Românii trebuie să înveţe că blajin eşti doar cu cel blajin, căci tatăl niciodată nu-şi va lăsa fiica violată de un prăduitor, doar pentru a fi blajin şi în spiritul legii. Tatăl va reacţiona, apărându-şi copilul de nemernic. Cu nemernicii nu te poţi purta democratic, fiindcă nici ei nu împart puterea democratic.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
mai 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>