Eliberarea si Libertatea NoastraSă votăm idei, nu politicieni
Rugaminte
Comentariile la articole sunt binevenite
Inscriere…la articole

Eliberarea Noastră

New Graphic

We respect your email privacy

Subscriber Counter
Polls

Credeti ca este util acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

PostHeaderIcon Să votăm idei, nu politicieni

– continuare la “Partidele dau măsura diversităţii Mafiei” –

Motto:”Ideea nu poate fi ucisă”

http://faceofmalawi.com

http://faceofmalawi.com

           Când societatea umană se află la o răscruce și e pusă să aleagă ceva important, se recurge la Referendum. La o chestiune vitală nu se mai ține cont de ce hotărăsc parlamentarii și se face apel direct la popor. Cu alte cuvinte, într-o situație de criză se ignoră votul dat pentru alegerea unui PARLAMENTAR (sau politician) și se trece la votul dat pentru o IDEE. E adevărat că unii vor spune că, ulterior parlamentarii vor tansforma votul referendumului într-o lege și normele acesteia de aplicare ar putea conduce la cu totul altceva decât au vrut iniţial cetățenii. Dar asta e doar un amănunt pentru discuția de față.
           În viața politică a societății, referendumul este precum tratamentul de însănătoșire pe care bolnavul îl ia când criza unei boli a dat peste el. Pentru însănătoșire este necesar un vot pentru o idee, nu pentru un parlamentar. Dacă am schimba sistemul de vot, astfel încât să alegem idei, n-ar fi precum un sistem de prevenție a bolilor politice? Fiindcă bolile social politice apar după ce ani de zile politicienii votează legi care trec prin filtrul intereselor lor, nicidecum ale poporului, ale ideilor acestuia. Nu poporul votează legile în Parlament, ci reprezentanții lui. Dar reprezentanții poporului pot avea anumite idei anul acesta, la alegeri, dar peste o lună de zile sau trei ani de mandat să aibă altele complet diferite, în funcție de interesul de partid și de cel personal şi de ce ilegalităţi a făcut între timp care s-ar putea divulga public.

            Se ajunge în situația în care votantul a ales un politician sau un partid pentru ideea exprimată la alegeri, dar care nu va ajunge să fie legiferată vreodată, fiindcă între timp intervin multe necunoscute. Și în acest caz, n-ar trebui să fim practici, pragmatici și să gândim și să punem la punct un sistem politic și electoral în urma căruia să se voteze doar idei? Să se voteze idei care să fie independente de voința politicianului. Să nu conteze că acel politician își schimbă opiniile de la zi la zi, să nu conteze că s-a mutat în alt partid, să nu conteze că este șantajat, să nu conteze că e corupt, să nu conteze că a murit, să nu conteze că face parte din grupuri de interse, să nu conteze că e mason!

            Omul a realizat multe lucruri și fapte deosebite în multiple domenii, care au demonstrat inteligența sa, de-a lungul existenței sale. S-a descurcat cumva în fața oricărei situații, chiar și dificile. În același fel, putem să ne gândim să găsim o soluție viabilă prin care să creăm un sistem politic și electoral prin care să rămână votate neapărat și numai ideile și proiectele, în locul oamenilor. Iar omul, politicianul care nu duce la îndeplinire ideea, să fie automat eliminat din sistem. Chiar lansez din acest moment tematica asta, aici pe site, prin care la comentarii să exprimați opiniile cu privire la formarea unui asemenea sistem de vot. Știu că e complicat de găsit sistemul, dar se poate. Singurul impediment este opoziția actualei clase politice la așa ceva. O clasă politică a oamenilor va fi automat împotriva unei clase politice a ideilor.

            Aspecte despre sistemul acesta voi scrie într-un articol viitor.

Comments

comments

Leave a Reply

Idei forță
Calendar de Scriitura
iulie 2024
LMaMiJVSD
« nov.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Statistici Google Analytics
generate de GADWP 
Follow Us
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Views

Showeblogin Facebook Page

SuperWebTricks Loading...
Likeuri

<iframe src=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″ width=”330″ height=”490″ style=”border:none;overflow:hidden” frameborder=”0″ scrolling=”no”><a href=”http://secure.pinnion.com/pepl/webWidget.php?id=46421&key=MjM5MjBiN2M5NTJhYTc3ZTExNjE0OWY2Nzk4YWUxMjI.&al=1″>Vreti sa colonizam si alte planete?</a></iframe>